Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 02. 2019. 22:41   >>  22:11

BARSA SE ISPROMAŠIVALA

Mesi sa penala donio pobjedu protiv Valjadolida

Fudbaleri Barselone večeras su pred svojim navijačima pobijedili Valjadolid sa 1:0, u okviru 24. kola španskog prvenstva.

Barselona je večeras bila apsolutni favorit, ali su domaći do pobjede došli teže od očekivanog. Katalonski klub je igrao u dosta izmjenjenom sastavu jer je Ernesto Valverde odlučio da odmori nekoliko fudbalera pred utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Liona.

Aktuelni prvak Španije bio je totalno neprepoznatljiv u prvom poluvremenu. Valjadolid je većinom prijetio iz kontri, ali nije uspio da ozbiljnije ugrozi gol domaćih. I kada se očekivao kraj prvog dijela Barsa je povela sa 1:0. Đerar Pike je na iskustvo izborio penal, a odgovornost je preuzeo Mesi koji nije pogriješio za 1:0.

Za Mesija je ovo bio već 30. gol ove sezone u svim takmičenjima, ali sigurno je da će ovu partiju željeti što prije zaboraviti. Barsa je mogla ubjedljivije da slavi večeras, ali su se igrači ovog tima propisno ispromašivali u nastavku.

Najviše se obrukao Kevin-Prince Boateng koji je debitovao u Primeri, a nekoliko sjajnih šansi propustili su i Mesi i Luis Suarez. Mesi je u samom finišu meča mogao da postigne i drugi gol iz penala, ali ovaj put ga je Masip nadmudrio i odbranio njegov udarac sa bijele tačke u 86. minuti. Na sreću domaćih Valjadolid to nije kaznio i ostalo je do kraja 1:0.

Barselona je i dalje na prvom mjestu sa 54 boda i ima sedam bodova više od Atletiko Madrida, te devet od Real Madrida koji svoj meč igra sjutra.

Real Sosijedad je na svom terenu savladao Leganes sa 3:0 i tako zabilježio devetu ligašku pobjedu.

Nakon prvog poluvremena bez mnogo prilika, Sosijedad je nakon samo 14 minuta igre u nastavku došao do vođstva od 2:0.

Mikel Ojarazabl je bio precizan dva puta u razmaku od samo devet minuta. Za prvi gol, postignut u 50. minutu asistirao mu je Januzaj a Ojarazabl je glavom poslao loptu u mrežu, a kod drugog pogotka loptu je dodao Vilijan Hose.

Vilijan Hose se i sam upisao u strijelce u 75. minutu kada je sjajno reagovao nakon slobodnog udarca i loptu glavom poslao u mrežu.

Ranije danas, fudbaleri Atletiko Madrida su se vratili na pobjednički kolosek, pošto su u gostima nadigrali Rajo Valjekano rezultatom 1:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније