Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 02. 2019. 11:59 >> 11:28

BOLE GA KRITIKE

Ramos negirao da je namjerno dobio žuti karton

Fudbaler Real Madrida Serhio Ramos negirao je da je namjerno dobio žuti karton u utakmici protiv Ajaksa, u osmini finala Lige šampiona.

Real je sinoć u Amsterdamu pobijedio Ajaks sa 2:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Ramos je u 89. minutu faulirao Kaspera Dolberga i zaradio suspenziju za revanš meč 5. marta u Madridu.

"Nijesam iznudio karton", naveo je Ramos na Tviteru.

Kako su prenijeli britanski mediji, pojedini televizijski komentatori i stručni konsultanti spekulisali su da je Ramos namjerno dobio žuti karton. To je bio njegov ukupno treći žuti karton, zbog čega dobija automatsku suspenziju od jedne utakmice. On je navodno to uradio kako bi izbjegao rizik da u kasnijoj fazi takmičenja propusti neku utakmicu, pošto se poslije četvrtfinala svi kartoni brišu.

Ramos je poslije sinoćnje utakmice rekao novinarima da bi "lagao ako bi rekao da nije iznudio karton".

Ali je, nedugo zatim, rekao da ga "bole" navodi da je namjerno dobio žuti karton.

"U utakmici ima mnogo napetosti, mnogo nervoze. Morate u sekundi da donosite odluke. Najbolji je bio rezultat, a najgora je stvar što neću moći da budem sa saigračima u utakmici", naveo je Ramos, koji je sinoć odigrao 600. utakmicu za Real.

Prema pravilima UEFA-e, ako se procijeni da je fudbaler namjerno dobio žuti karton, slijedi mu suspenzija od dvije utkmice. Prošle sezone igrač Reala Dani Karvahal suspendovan je na dva meča, pošto je UEFA navela da je namjerno dobio karton u posljednjem minutu utakmice protiv Apoela i pobjede od 6:0.

Takođe, Ramos i njegov bivši saigrač Ćabi Alonso su 2013. godine dobili žute kartone u završnici prve utakmice četvrtfinala protiv Galatasaraja (3:0).

Obojica su kritikovani i 2010. godine zbog kartona u posljednjih pet minuta utakmice protiv Ajaksa u grupnoj fazi, poslije kojih su propustili naredni meč, pošto je Real već obezbijedio prolaz u nokaut fazu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније