Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Izvor: Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

14. 02. 2019. 09:55 >> 09:24
1

VAR POMOGAO REALU

UEFA pojasnila zašto je poništen gol Ajaksa

Evropska fudbalska federacija je saopštila da je sudija Damir Skomina ispravno poništio gol Ajaksa u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

"Kopljanici" su poveli u 38. minutu, ali je slovenački arbitar poslije konsultacije sa VAR poništio pogodak holandskog tima. Odluka je podigla mnogo prašine tako da je morala da reaguje i UEFA i pojasni situaciju.

"U 38. minutu utakmice između Ajaksa i Real Madrida Nikolas Taljifiko je postigao pogodak koji je poništen poslije poslije gledanja VAR. Susija je konstatovao da je Taljifikov saigrač Dušan Tadić bio u ofsajd poziciji i spriječio je golmana da ide na loptu u momentu udarca glavom ili mu uskratio priliku da to učini. Odluka je donesena u skladu sa uputstvima VAR. Gol je ispravno poništen, a za ofsajd je dodijeljen slobodan udarac," saopšteno je na zvaničnom sajtu UEFA, prenosi Sport klub.

VAR sistem je u srijedu uveče u Amsterdamu prvi put korišćen u utakmicama Lige šampiona.

Real je pobijedio 2:1, a revanš meč je 5. marta na "Santjago Bernabeu" u Madridu.

Ramos priznao namjerno čišćenje kartona

Serhio Ramos je sinoć u Amsterdamu dobio žuti karton, a zbog njega neće moći da nastupi u revanšu u Madridu. Sve bi bilo kako treba za Ramosa i Real da Serhio nije previše govorio poslije meča.

"Lagao bih kada bih rekao da nijesam to uradio namjerno. Ne bih da potcijenim Ajaks i da kažem da je sada već sve gotovo, ali činjenica je da mi treba odmor. Gledaću duel na stadionu i navijaću za svoje saigrače", kazao je Serhio Ramos.

Izjava Ramosa vjerovatno je privukla interesovanje UEFA. Evropska kuća fudbala je ove sezone kaznila Hesusa Koronu iz Porta koji je priznao da je namjerno u grupnoj fazi dobio žuti karton kako bi "očistio" kartone i odslužio suspenziju u nevažnom meču.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније