Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me, beta ]

13. 02. 2019. 22:55 >> 00:28

LIGA ŠAMPIONA

Real slavio u Amsterdamu, Totenhem ubjedljiv

Fudbaleri Real Madrida slavili su na gostovanju Ajaksu 2:1, dok je Totenhem bio ubjedljiv protiv Borusije Dortmund na svom terenu 3:0, u mečevima osmine finala Lige šampiona.

Real je u prvom poluvremenu imao više udaraca ka golu protivnika, ali je Ajaks bio opasniji i taj koji je nadigrao protivnika.

Domaći tim je u 26. minutu bio blizu pogotka pošto je Dušan Tadić pogodio stativu, a potom je Nikolas Taljafiko u 37. minutu i pogodio mrežu Reala.

Tibo Kurtoa je poslije kornera slabo reagovao, lopta je stigla do Taljafika, koji je glavom pogodio mrežu. Međutim, sudija Damir Skomina je riješio da pogleda video snimak i nakon toga je poništio gol jer je Tadić blokirao Kurtou.

Ovo je prvi put da je VAR sistem primijenjen u Ligi šampiona.

Real je bolje počeo drugo poluvrijeme i do prednosti je stigao u 60. minutu preko Benzeme. Vinisijus je prošao trojicu igrača, a onda dodao loptu do Benzeme koji je bio sam i nepogrješiv.

Ajaks se nije predavao i uspio je da stigne do izjednačenja u 75. minutu. Tadić je uposlio Neresa, a on je asistirao Zijehu, koji je sa desetak metara savladao Kurtou.

"Kraljevski" klub će revanš ipak dočekati s prednošču, pošto je u 87. minutu mrežu Ajaksa pogodio Asensio na asistenciju Danija Karvahala.

U prvih 45 minuta na "Vembliju" oba tima su imala prilike za gol, ali mreže su mirovale do 47. minuta kada je Son donio prednost Totenhemu.

Vertongen je prošao po lijevoj strani, sjajno je centrirao i pronašao Sona kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu sa nekoliko metara.

Borusija, nakon dobrog prvog poluvremena, u nastavku nikako nije mogla da odgovori na agresivniju igru Totenhema koji je do kraja meča sa još dva gola kaznio lošu odbranu njemačkog tima.

Prvo je 83. minutu na 2:0 povisio Vertongen poslije centaršuta Orijea, a tačku na ovaj meč stavio je Ljorente u 86. minutu. Samo dva minuta pošto je ušao u igru, Ljorente je pogodio mrežu Borusije glavom poslije kornera koji je izveo Eriksen.

Tok mečeva:

Kraj na oba meča.

88' Totenhem hita ka četvrtfinalu - Ljorente glavom nakon centaršuta Eriksena iz kornera 3:0!

87' Real opet vodi, strijelac je Asensijo 2:1.

83'  Totenhem je duplirao prednost! Fertongen je zakucao loptu iz blizine, nakon ubacivanja Orijea.

75' Ajaks je stigao do izjednačenja! Pogodio je Zijeh nakon centaršuta Neresa sa lijeve strane.

61' Eriksen je ubacio sa lijeve strane, ali u posljednjem trenutku Zagadu je intervenisao ispred Sona.

60' Ajaks je kažnjen za promašaje, Benzema je utišao Amsterdam. Vinisijus je odlično prošao po lijevoj strani i uposlio Francuza, koji je sa 11-12 metara poslao loptu pod prečku.

47' Vodi Totenhem, sjajan centaršu Vertongena sa lijeve strane, a Son sa pet metera neometan poslao loptu u mrežu.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

45' Velika šansa za Dortmund! Sančo je centrirao sa desne strane, Zagadu šutirao glavom sa pet metara , ali je Ljoris još jednom sjajno intervenisao.

37 Gol Taljafika je poništen nakon upotrebe VAR tehnologije. Ostaje dilema da li je glavni arbitar Damir Skomina dosudio ofsajd zbog toga što je Tadić ometao Kurtou ili što se Taljafiko aktivirao iz ofsajda.

36' Zicer je prokockao Ajaks, Kurtoa je nadmudrio Zijeha.

35' Dilejni je uputio udarac sa 20 metara, Ljoris je odbio loptu u polje.

26' Tadić je pogodio stativu, sreća za Real!

15' Uzvraća Borusija - Pulišić je pokušao iskosa sa lijeve strane, brani Ljoris.

14' Real je reagovao, Vinisijus je gađao pod prečku, sjajna odbrana Onane.

9' U Amsterdamu je privi zaprijetio domaćin. Mazrui je pokušao sa 10-ak metara, pored gola je otišla lopta.

7' Prvo uzbuđenje na "Vembliju" - pokušao je Moura iz voleja sa 14-15 metara, lopta je otišla pored stative.

Mečevi su počeli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније