Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

09. 02. 2019. 13:23 >> 13:07

RAKOJEVIĆ ZA RCG

Sutjeska će odbraniti tron

Strateg FK Sutjeska Nikola Rakojević zadovoljan je urađenim tokom priprema i očekuje da će njegovi izabranici biti spremni da u nastavku šampionata sačuvaju četiri boda prednosti.

Nekoliko dana u Igalu, 5-6 u Međugorju, pa učešće na turniru Mimoze - takav je bio redosljed treninga i utakmica Sutjeske, najboljeg tima jeseni, u okviru priprema za proljećnji dio prvenstva Telekom Prve crnogorske lige.

Odigrali su Nikšićani sedam utakmica, šest su dobili, dok su u posljenjoj protiv Zlatibora na turniru Mimoze nakon 0:0 u regularnom toku poraženi penalima. Sutjesci predstoji u utorak, 12. febuara od 13 sati generalna proba u Lješkopolju protiv Mladosti, lidera Druge lige.

"Zadovoljan sam urađenim, bez obzira što nam je kiša nekoliko dana pravila probleme i što smo skratili boravak u Međugorju. Svim kandidatima za prvi tim dao sam priliku i dobili su dobru minutažu, čak i omladinci koji su priključeni pred odlazak na pripreme. Zdravsteni bilten je povoljan, jedino je napadač Šaleta Kordič na utakmici sa Zlatiborom lakše povrijedio članak, ali nije u pitanju veći problem. Nemamo previše prvotimaca, tako da sam podjednako opteretio sve koji su bili u ekspediciji. Spremno ćemo dočekati nastavak borbi za bodove", kazao je za Radio Crne Gore Nikola Rakojević, strateg Sutjeske.

Zimski prelazni rok promijenio je igrački kadar i u Sutjesci.

"Mladi i seniorski reprezentativac Stefan Lončar prešao je u Istru, na pripremama nije bilo Žarka Grbovića i Etiopljanina Zakarije, a dobili smo Vlaisavljevića iz Budućnosti, Cigera iz Inđije, a tu je i povratnik Janković, koji će ponovo konkuristai za najbolji sastav", ističe Rakojević.

Sutjeska je bila najbolji tim jeseni sa 36 osvojenih bodova, ima šetiri boda više od Zete i OFK Titograda, a sedam više od Budućnosti. Popularni Peco, najiskusniji prvoligašćki trener u Crnoj Gori, uvijek ukazuje na oprez i najavljuje neizvjesnu borbu na proljeće.

"Imamo solidnu prednost nad konkurentima, ali to ne smije da nas zavara. U jednom trenutku Budućnost nam je bježala pet bodova, jedno vrijeme Titograd je bio lider a onda smo mi prezimili na prvom mjestu. Ima još dosta utakmica i svi će imati priliku da se iskažu. Na nama je da damo svoj maksimum i da na kraju prvenstvene trke proslavimo novu titulu prvaka. Vjerujem da ćemo uspjeti", istakao je Nikola Rakojević, prvi stručnjak Sutjeske.

Željko Šoć, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније