Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

06. 02. 2019. 17:24 >> 16:52

IZBORI 5. JUNA

Infantino jedini kandidat za predsjednika FIFA

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino trebalo bi da provede još četiri godine na toj funkciji, pošto je jedini kandidat na izborima.

FIFA je saopštila da je Infantino ispunio zahtjev da ga nominuje bar pet od 211 saveza članica te organizacije, koliko je bilo potrebno.

Infantino sada treba da prođe formalnosti prihvatljivosti i provjere integriteta za izbore koji će se 5. juna održati u Parizu.

Očekuje se da će pobijediti bez podrške većine članica FIFA.

Infantino trenutno završava mandat Sepa Blatera, koji je napustio mjesto predsjednika zbog istrage o korupciji u maju 2015. godine.

Blater je kasnije suspendovan zajedno sa Mišelom Platinijem, predsjednikom Evropske fudbalske unije (UEFA), čiji je u to vrijeme Infantino bio generalni sekretar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније