Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

26. 01. 2019. 18:23   >>  17:52

BOBAN OCIJENIO

"Novi smjer i otvorenost Fife"

Potezi novog rukovodstva Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) pokazatelj su novog smjera i otvorenosti krovne fudbalske organizacije, kazao je nekadašnji hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban.

Glavni savjetnik predsjednika FIFA Đanija Infantina kazao je da ta asocijacija nastoji da dođe do najboljih rješenja za takmičenje i sportiste pod njihovim okriljem.

"U isto vrijeme žestoko se boreći protiv korupcije na bilo kom fudbalskom nivou", rekao je Boban.

On je na tribini, koja je održana u okviru Kongresa Svjetske asocijacije sportskih novinara u Lozani, kazao da će povećanje broja učesnika Svjetskog prvenstva na 48 zemalja dodatno povećati medijski interes i takmičarsku neizvjesnost završnog turnira.

"Bez obzira na posljednje informacije u medijima ne vidi mogućnost da se to dogodi za Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, prije svega zbog mnogih administrativnih i logističkih razloga", kazao je Boban.

Novinarima su se obratili i bivši švajcarski fudbalski sudija Masimo Busaka, koji se u proteklih sedam godina nalazi na čelu sudijske komisije FIFA.

Učesnici Kongresa posjetili su i Olimpijski muzej, u kojem su se na razne načine prisjetili najvećih i najznačajnijih sportskih trenutaka kroz olimpijsku istoriju.

Kongres je okupio preko 200 prestavnika iz 97 država, među kojima su i čelnici Udruženja sportskih novinara Crne Gore, predsjednik Veselin Drljević i generalni sekretar Todor Brajković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније