Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 08. 2013. 13:07   >>  13:09 1

PRIJE 17 GODINA

Dan kada je Ronaldo zadivio svijet

Večerašnji superkup Španije, prilika je da se podsjetimo utakmice iz 1996. kada je na svom debiju Brazilac Ronaldo pokazao da će postati najbolji igrač svijeta. Dribling protiv Helija je jedan od najljepših u istoriji fudbala...

Podsjetimo, 1996. je Atletiko osvojio duplu krunu, u finalu Kupa Kralja golom Milinka Pantića su oborili Barselonu na koljena i stigli do apsolutnog trijumfa te sezone.

Tokom ljeta je u Kataloniju stigao Brazilac Ronaldo, proveo je samo jednu sezonu u dresu Barselone, ali je postigao 47 golova na 49 utakmica. Neki od njih se pamte kao remek djelo protiv Kompostele, ali je njegov prvi zvanični meč bio takav da je evropskoj fudbalskoj javnosti zastao dah.

Jer, Brazilac je bio sjajan u PSV Ajndhovenu, međutim, mnogi su bili sumnjičavi kada je u pitanju prelazak mladog igrača u mnogo jaču ligu.

Na debiju Ronalda je Barsa slavila sa 5:2, drugi meč su dobili sa 3:1 i tako osvojili prvi od tri trofeja u sezoni. Te godine pod Bobijem Robsonom, Katalonci su uzeli Kup Kralja, kao i KPK. Na putu ka evropskom trofeju eliminisali su Crvenu zvezdu, bilo je 3:1 u Španiji, Ronaldo nije ni igrao. Pojavio se u beogradskom revanšu, nije se ni oznojio, Zvezda je vodila, ali je završilo 1:1. Jovičić je doveo Zvezdu do prednosti, ali je Brazilac Đovani izjednačio veoma brzo. Treba reći da je pomenuti Ronaldov zemljak bio koban za Zvezdu u prvom meču, postigao je dva gola, još jedan je dodao Figo.

U timu su osim Ronalda bili Figo, Gvardiola, Stojičkov, Ivan De La Penja, Popesku, sadašnji direktor Zubizareta koji je mjesto na golu ustupio Vitoru Baiji. Treći golman je bio Karles Buskets otac sadašnjeg prvotimca Barse.

Ali vratimo se još jednom toj pobjedi od 5:2, Ronaldo je dao dva gola, ali dribling i asistencija De La Penji za lak finiš su vjerovatno ono što se najviše pamti sa tog meča. Nesrećni Heli koga je Ronaldo "cementirao" promjenom pravca vjerovatno i danas osjeća posljedice.

Pogledajte izvještaj sa meča i posebno Ronaldov dribling, kapa dole za majstora!

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније