Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

16. 01. 2019. 20:18   >>  19:48

ŠPIJUNSKI SKANDAL

Bijelsa priznao da gleda treninge protivnika

Trener fudbalera Lidsa Marselo Bijelsa rekao je danas da uoči svake utakmice pošalje člana svog stručnog štaba da odgleda trening protivničke ekipe.

Bijelsa je sazvao konferenciju za medije, nakon što su Fudbalski savez (FA) i Engleska fudbalska liga (EFL) počeli istragu o "špijuniranju".

Uoči pobjede protiv Derbija prošlog petka, Bijelsa je priznao da je poslao nekoga da odgleda trening Derbija.

"Gledao sam sve rivale protiv kojih igramo i gledao sam sve njihove treninge. Sve informacije sakupljam a da ne gledam protivničke treninge, pa zašto sam onda poslao nekoga da gleda te treninge? Samo zato što sam mislio da time ne kršim norme. Sakupio sam informacije koje ionako mogu da dobijem na drugi način", rekao je Bijelsa, prenio je BBC.

"Osjećamo se krivim ako ne radimo dovoljno. Gledanje kako protivnici treniraju nam dozvoljava da osjećamo manji stres, a u mom slučaju, ja sam dovoljno glup da dozvolim ovakvu vrstu ponašanja", dodao je bivši selektor Argentine.

On je rekao da nije uradio "ništa nelegalno", ali da će morati da prihvati kaznu, ako ih njemu ili klubu izreknu EFL ili FA.

Bijelsa je u prezentaciji, koristeći pauerpoint, prikazao okupljenim novinarima koliko analiza on i njegova ekipa obave za svakog protivnika, prije svake utakmice i dodao da svaka analiza traje po četiri sata.

Koristeći za primjer utakmicu sa Derbijem, 63-godišnji trener pokazao je koliko je u procentima ta ekipa igrala određenom formacijom, koji igrači su korišćeni u različitim pozicijama i druge stvari.

Trener Derbija Frenk Lampard rekao je da je špijuniranje njegove ekipe "loše" i "neetično" i da je to poremetilo pripreme njegovih igrača za utakmicu. Lids je pobijedio Derbi sa 2:0 i prvi je na tabeli druge engleske lige, Čempionšipa. Derbi je šesti na tabeli sa 11 bodova zaostatka.

Dan poslije utakmice, uprava Lidsa se putem saopštenja izvinila Derbiju i podsjetila svog trenera na "integritet i poštenje" kluba.

Uprava EFL je u pismu upravi Lidsa tražila komentar povodom situacije i navela da je taj postupak trenera u suprotnosti sa statuom 72 kluba, potpisanim prošlog ljeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније