Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

05. 01. 2019. 13:37   >>  13:10

"SPECIJALNI" U DOMOVINI?

Benfika otpustila trenera, Murinjo kandidat

Fudbalski klub BenfiKa otpustio je trenera Ruija Vitorija nakon niza loših rezultata, a kao glavnog kandidata za njegovog nasljednika portugalski mediji izdvajaju Žozea Murinja.

Lisabonski “orlovi“ prošlu sezonu su završili na drugom mjestu u prvenstvu Portugala, a Vitoriju su presudili ispadanje iz Lige šampiona i niz loših rezultata u domaćem prventsvu. Jedan od najvećih portugalskih klubova trenutno se nalazi na četvrtom mjestu u portugalskoj ligi sa zaostatkom od sedam bodova za liderom Portom.

Rukovodstvo Benfike za privremenog trenera je imenovalo Brunu Lagea, kojio vodi “B“ tim klub iz Lisabona. On će voditi ekipu do pronalaska novog šefa stručnog štaba, a mediji navode da bi to mogao biti Murinjo, koji je slobodan nakon što je nedavno dobio otkaz u Mančester junajtedu.

Ukoliko dođe do dogovora sa slavnim trenerom biće to njegov povratak u Benfiku u kojoj je 2000. godine počeo trenersku karijeru. No, zbog spora oko ugovora napustio je klub nakon svega devet utakmica. Uslijedio je angažman u Leiriji i Portu, a ostalo je dobro poznata istorija svim ljubiteljima fudbala u Evropi.

Osvojio je trofeje u Ligi šampiona sa Portom i Interom, nacionalnog šampiona sa pomenutim dvojcem, ali i Čelsijem i Real Madridom. Pored toga 55-godišnji trener osvojio još niz trofeja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније