Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

18. 08. 2013. 20:09 >> 20:09

BUNDESLIGA

Dortmund uz dosta muke do pobjede

Borusija Dortmund je tek u finišu slomila otpor Braunšvajga, pobijedivši sa 2:1 u poslejdnjoj utakmici 2. kola Bundeslige, dok su, u meču koji je odigran nešto ranije, Nirnberg i Herta iz Berlina podijelili bodove odigravši 2:2.

"Milioneri" su se dugo igrali sa živcima vjernih navijača. Ekipa trenera Jirgena Klopa napadala je sve vrijeme, stvarala prilike, ali je golman gostiju Davari činio čuda. U 69. minutu umjesto Obamejanga na teren je ušao Hofman, i to je bio pobjednički poteza stratega domaćih.

Ovaj igrač je odigrao dupli pas sa Mhitarijanom, izbacio odbranu gostiju i plasirao loptu u donji desni ugao golmana Braunšvajga.

Hofman je bio u glavnoj ulozi i kod drugog gola Dortmunda, jer je iznudio penal za svoju ekipu, koji je realizovao Marko Rojs u 86. minutu.

Gosti su do kraja preko Kraca smanjili, ali nijesu imali snage za nešto više.

U drugoj utakmici koja se igrala u u nedjelju, Nirnberg i Herta su odigrali neriješeno 2:2. Domaćin je poveo u 40. minutu golom Drmića, ali gosti iz Berlina su u drugom dijelu napravili preokret. Prvo su izjednačili autogolom Dabanlija u 61. munutu, da bi u 78. Roni iz penala doveo goste nadomak pobjde. Ipak, u pretposlednjem minutu, Kijotake je donio bod Nirnbergu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније