Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

14. 02. 2013. 23:15 >> 23:43
1

RUBIN SRUŠIO ATLETIKO

LIGA EVROPE: Šampion na koljenima, fantastični Bejl

Branilac titule, Atletiko, razočarao je svoje navijače i evropsku javnost, pošto je izgubio od Rubina sa 2:0.

Rusi su poveli u šestom minutu. Nakon prodora Gekdeniza, golman domaćih Asenjo odbranio je udarac Rondona, ali je na odbijenu loptu natrčao Gekdeniz i zatresao mrežu za 1:0. Rubin je od 45. minuta igrao sa desetoricom, pošto je Šaronov dobio drugi žuti karton, međutim, ne samo da je odolio napadima Madriđana, već je do kraja udvostručio vođstvo, a gol je dao Orbaiz.

U jednom od derbija, Totenhem je zahvaljujući fantastičnom Bejlu, koji je postigao dva gola (drugi u posljednjem minutu), pobijedio Lion (2:1). Velšanin je oba pogotka postigao iz slobodnih udaraca. Gol za Lion postigao je Umiti, kada je spektakularnim drop-kikom sa ivice šesnaesterca, pogodio rašlje Fridelovog gola.

Borusija i Lacio su odigrali uzbudljiv meč, koji je nakon mnogo preokreta završen neriješeno 3:3.Domaći su poveli pogotkom kapitena Martina Štrancla u 17. minutu sa penala. Prethodno je Andre Dijas oborio Patrika Hermana u kaznenom prostoru. Lacio je do izjednačenja došao u 57. minutu – Kandreva je centrirao sa desne strane, a Serđo Flokari je volejom poslao loptu od prečke u gol.

Samo sedam minuta kasnije novi volej i novi gol Rimljana, ovoga puta strijelac je bio Čeh Libor Kozak, kome je asistirao Senad Lulić (2:1). Tu nije bio kraj uzbuđenjima u Menhengladbahu jer je Dijas u 69. minutu skrivio novi penal i dobio drugi žuti karton. Jedina razlika ovoga puta bila je što je Marketi odbranio Štranclov udarac. Ipak, ni to nije slomilo Borusiju, koja je do kraja golovima Marksa (opet iz penala) i Aranga stigla do pobjede. I kada se činilo da Njemci odlaze u Rim sa prednošću, stigao je gol Kozaka!

Još uvijek aktuelni prvak Evrope, Čelzi, dugo se mučio u Pragu protiv Sparte i tek u 82. minutu stigao do pobjede, golom Oskara.

Plzen nastavio sjajnu evropsku kampanju, jer je pobijedio Napoli usred Napulja sa 3:0.

Česi su poveli golom  Daride u 28 minutu, a u posljednjih deset minuta dokusurili indisponirane Napolitance, koji, čini se, sve karte bacaju na domaće prvenstvo i trku sa Juventusom za titulu. Drugi i treći gol dali su Rajtoral i Ted.

Levante je lako pobijedio Olimpijakos sa 2:0. Špance je u vođstvo doveo Rios u  10. minutu. Vrlo brzo igrač gostiju Abdun je zaradio direktan crveni kao zadnji igrač odbrane. Levante je iskoristio prednost igrača više i duplirao prednost. Drugi gol za španskog predstavika postigao je Barkero u 40. minutu, iz novog penala. Izmeđuprvog i drugog gola Levantea, Martins je promašio penal.

Ipak, Nigerijac se iskupio u 56. minutu, kada je lako prošao kroz odbranu prvaka Grčke i samo prebacio istrčalog Megjerija. 

Meč između Bate Borisova i Fenerbahčea nijesu obilježili golovi (meč završen 0:0), već Raul Meireleš. Portugalac je postao 'vlasnik' drugog najbržeg crvenog kartona u istoriji Lige Evrope - dobio je direktan crveni karton već u četvrtom minutu. Inače, najbrže isključenje u istoriji takmičenja zaradio je Niki Vergeven iz AZ Alkmara u 2. minutu meča sa Udinezeom. 

Benfika je uspjela da slavi na teškom gostovanju u Leverkuzenu. Čovjek odluke bio je Oskar Kardozo u 61. minutu.

Ajaks je sa 2:0 pobijedio Steauu, pa mirno ide na revanš u Bukurešt. Golove za  'Kopljanike', postigli su Aldervild u 28., odnoso Van Rijn u 48. minutu.

Liga Evrope, prvi mečevi šesnaestine finala:

Anži - Hanover 3:1 (1:1)

(Eto 34, Ahmedov 48, Busufa 64 - Hušti 22)

Zenit - Liverpul 2:0 (0:0)

(Hulk 70, Semak 72)

Ajaks - Steaua 2:0 (1:0)

(Alderveireld 28, Rijn 48)

BATE Borisov - Fenerbahče 0:0

Bajer Leverkuzen - Benfika 0:1 (0:0)

(Kardozo 61)

Dinamo Kijev - Bordo 1:1 (1:1)

(Haruna 20 - Obranijak 23)

Levante - Olimpijakos 3:0 (2:0)

(Rios 10, Barkero 40, Martins 56)

Napoli - Viktorija Plzen 0:3 (0:1)

(Darida 28, Rajtoral 79, Tecl 89)

Sparta Prag - Čelsi 0:1 (0:0)

(Oskar 81)

Atletiko Madrid - Rubin 0:2 (0:1)

(Karadeniz 6, Orbaiz 94)

Bazel - Dnjepar 2:0 (1:0)

(Stoker 23, Streler 67)

Inter - Kluž 2:0 (1:0)

(Palasio 20 ,87)

Borusija Menhengladbah - Lacio 3:3 (1:0)

(Štrancl 17, Marks 84, Arango 88 - Flokari 57, Kozak 64, 90)

Njukasl - Metalist Harkov 0:0

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније