Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

15. 12. 2018. 12:18 >> 11:52

PREMIJER LIGA

Navijači da prijave rasizam na stadionima

Čelnici Premijer lige izašli su u javnost sa apelom navijačima da prijave slučajeve rasizma kada ih primijete na stadionima.

U apelu se ističe da "podrška svom timu ne znači agresiju prema rivalu i diskriminaciju protivničke strane".

Od navijača u Engleskoj se traži da redarima prijavljuju takve slučajeve, kao i grupi "Kick It Out" koja se bori protiv diskriminacije u sportu.

Napadač Mančester sitija Rahim Sterling je nedavno provociran na rasnoj osnovi na utakmici sa Čelsijem.

Klub iz Londona je četvorici navijača zabranio pristup stadionu i ujedno oni su i pod istragom zbog uvredljivih parola koje su uzvikivali na utakmici Lige Evrope u Mađarskoj protiv ekipe MOL Vidija. 

Takođe, nedavno je uhapšen i jedan navijač Totenhema koji je sa tribina bacio koru od banane prema napadaču Arsenala Pjeru Ejmeriku Obamejangu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније