Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

14. 11. 2018. 14:48 >> 14:24

UPOREDIO DVIJE GENERACIJE

Runi: Kejn i Sterling engleske superzvijezde

Nekadašnji golgeter Mančester junajteda i engleske reprezentacije Vejn Runi odigraće posljednji meč za selekciju Gordog Albiona protiv SAD na Vembliju u četvrtak, a dotakao se i sadašnje generacije selekcije koju sa klupe vodi Geret Sautgejt.

Runi je bio član generacije koju su zvali "Zlatna bez zlata" aludirajući na to da nijesu dogurali dalje od četvrtfinala na nekom takmičenju. U njoj su bili još i Dejvid Bekam, Stiven Džerard, Frenk Lampard, Majkl Oven, Rio Ferdinand, Džon Teri, a neminovno se vrše poređenja sa ovom koja je završila četvrta na Svjetskom prvenstvu, prvi put poslije 28 godina, a za koju pojedinci govore da nema takve superzvijezde.

"Mislim da to nije tačno. Engleska ima superzvijezde. To su Hari Kejn i Rahim Sterling. Kejn je najbolji strijelac Premijer lige tri od četiri posljednje sezone, a Sterling je u posljednjih nekoliko godina fantastičan. Mislim da nije fer to što se govori", rekao je Runi, prenosi Sport klub.

Naravno, dotakao se i njegove generacije.

"To što govorite da smo imali etablirane igrače jeste tačno. Zašto nijesmo uspjeli? Nemam ideju. Trudili smo se da budemo uspješni. Imali smo dobru 11-orku, ali nam je možda falila jača klupa. A i nijesmo imali sreće, pošto smo dva puta ispadali na penale", kazao je Runi.

Oba puta je to bilo protiv Portugalije, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 2004. i dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu u istoj fazi. Engleska će pored prijateljskog meča sa SAD igrati tri dana kasnije kod kuće meč posljednjeg kola Lige nacija protiv Hrvatske. Eventualnom pobjedom, a u slučaju da prethodno Španija ne dobije Hrvatsku u Hrvatskoj, Englezi bi izborili plasman na Fajnal for.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније