Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

31. 10. 2018. 19:05 >> 18:52

INFANTINO ŽELI

Mundijal sa 48 ekipa već u Kataru 2022?

Novi, prošireni format Svjetskog prvenstva sa 48 reprezentacija, mogao bi da bude uveden 2022. u Kataru, a ne kako je prvobitno planirano 2026. godine, rekao je danas predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.

Promjena bi zahtijevala da Katar podijeli organizaciju Svjetskog prvenstva sa drugim zemljama u regionu.

FIFA je ranije donijela odluku da se Svjetsko prvenstvo proširi na 48 ekipa na turniru 2026. godine, koji će se održati u SAD, Kanadi i Meksiku, a Infantino je rekao da se razmatra mogućnost da to bude učinjeno četiri godine ranije.

"Moguće je, zašto da ne? Moramo da vidimo da li je to moguće, da li je izvodljivo. Razgovaramo sa našim prijateljima u Kataru, razgovaramo i sa mnogim drugim prijateljima u regionu i nadamo se da to može da se dogodi. Ako ne, makar smo svi pokušali. Mi moramo uvijek da se trudimo da stvari radimo na bolji način", rekao je Infantino, prenijeli su britanski mediji.

Govoreći na otvaranju novog sjedišta Azijske fudbalske konfederacije u Kuala Lumpuru, Infantino je ponovio planove da se proširi i format svjetskog klupskog prvenstva.

On želi da od svjetskog klupskog prvenstva napravi "pravo takmičenje", čije će osvajanje biti cilj "svakom klubu na svijetu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније