Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Pobjeda / Arena ]

29. 10. 2018. 12:25   >>  12:03

GOLMAN CETINJANA

"Lovćen zaslužuje bolji plasman"

Golman fudbalskog kluba Lovćen Mićo Perović ističe da cetinjski tim zaslužuje bolji plasman.

Lovćen je drugi put ove sezone remizirao protiv Budućnosti, a baš kao u meču pod Goricom, tako je i pod Malim brdom apsolutni heroj Cetinjana bio golman Mićo Perović.

Mladi čuvar mreže u veoma važnom meču za "crvene" pokazao je veliki kvalitet, a s obzirom na to da je Lovćen od 13. minutu nakon isključenja Gorana Vujovića bio i brojčano slabiji, Perović je često bio kao na "streljani". Međutim, Perović koji je činio čuda pod Goricom, još jednom je blistao na golu Lovćena i potvrdio da je definitivno noćna mora za "plave".

"U negativnoj smo seriji, posebno nakon poraza od Mornara bili smo svjesni da dolazimo u izuzetno neugodnu situaciju. Smatramo da Lovćen zaslužuje bolji plasman i da možemo da se izvučemo. Naravno, Budućnost nije za vađenje, jer se radi o možda i najboljoj ekipi u ligi, ali smo imali ogroman motiv da protiv najboljih dokažemo da nam nije mjesto na začelju", kazao je na početku razgovora za Arenu Mićo Perović.

Sjajni čuvar mreže, kao i obično, bio je skroman.

"Činjenica je da sam imao dosta posla protiv Budućnosti u oba meča, što je na neki način i očekivano. Ne smatram da sam najzaslužniji, jer su svi igrači bukvalno srcem igrali za Lovćen i to je rezultiralo. Budućnost je bila bolja, imala šanse i drago mi je da sam dao doprinos", naglasio je Perović.

Lovćen je pod Goricom 19. avgusta osvojio bod, a nakon toga krenula je negativna serija na narednih osam mečeva Cetinjani su upisali tri remija i čak pet poraza. Posljednji trijumf ostvaren je još u trećem kolu protiv Mornara. Baš zbog toga, Lovćen je imao jasan cilj.

"Znali smo da moramo tražiti iznenađenje. Ušli smo ofanzivno u meč, sa vrlo jasnom taktikom i dva napadača. Željeli smo pobjedu. Ali, rano isključenje Gorana Vujovića sve je poremetilo i uslovilo da se veći dio meča branimo. Čekali smo rivala iz kontri i nadali se da možemo da kaznimo Podgoričane. Imali smo neke šanse, ali nijesmo uspjeli. U nekoliko navrata imali smo dobrih izlazaka, ali su igrači bili fizički istrošeni, jer su mnogo trčali kako bi nadoknadili igrača manje", objašnjava Perović.

Ipak, bod protiv vicešampiona stigao je kao nagrada za veliku borbenost. Lovćen tako nije poražen ove sezone od Budućnosti, a na gostovanjima je zakinuo i šampiona Sutjesku, ali i OFK Titograd, Rudar.

"Znači nam svakako ovaj bod na psihološkom planu. Nadam se da će djelovati stimulativno i da ćemo protiv Petrovca u narednom kolu, takođe pod Malim brdom, uspjeti da prekinemo i niz bez pobjede. Vjerujem da možemo", zaključio je Perović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније