Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

(B92)

13. 10. 2018. 22:42   >>  22:24

FIFA GA SUSPENDOVALA

Platini podnio tužbu u Francuskoj

Bivši predsjednik UEFA Mišel Platini podnio je tužbu u Francuskoj, u pokušaju da dokaže da su se bivši čelnici FIFA udružili kako bi ga izbacili iz fudbala.

Platinijevi predstavnici potvrdili su danas agenciji Asošiejted pres da je legendarni francuski fudbaler podnio tužbu.

FIFA je suspendovala Platinija 2015. godine zbog finansijskih malverzacija, nakon što mu je bivši predsjednik svjetske kuće fudbala Sep Blater isplatio dva miliona dolara za "konsultantske usluge".

Švajcarsko savezno tužilaštvo u maju je potvrdilo da Platini nije optužen u istrazi o mogućim malverzacijama. Od septembra on ima status "između svjedoka i optuženog" u krivičnom postupku protiv Blatera.

Platini želi da otkrije kako su informacije o isplati dospjele u švajcarsko tužilaštvo. On vjeruje da je to rezultat unutrašnjeg curenja infomacija u sklopu strategije "čiji je cilj sprječavanje da on bude izabran za predsjednika FIFA".

Platinijev advokat rekao je da je francusko pravosuđe otvorilo preliminarnu istragu.

On je naveo da je isplata od dva miliona dolara za Platinijev rad kao Blaterovog savjetnika, od 1998. do 2002. godine, "regularna i transparentna", dok su se neki pretvarali da je to "neosnovana i skrivena naknada".

"Postoje jasne indikacije o zavjeri u cilju rušenja Mišela Platinija", dodao je advokat.

List Mond prenio je da Platini za zavjeru sumnjiči Blatera, bivšeg šefa pravnog tima FIFE Marka Viligera i visokog funkcionera Domenika Skalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније