Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Izvor: Mina [ Objavio: O.Z. ]

10. 10. 2018. 13:15 >> 20:05
4

JOVETIĆ

Spreman sam, sa nestrpljenjem čekamo meč

Kapiten "sokola" Stevan Jovetić biće u timu za meč sa Srbijom u Ligi nacija.

Jovetić je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio da je spreman za sjutrašnji meč.

"Posljednju utakmicu u Monaku igrao sam 15-ak minuta, zatim normalno trenirao, spreman sam za meč", kazao je Jovetić.

On je naglasio da je spremna i reprezentacija za utakmicu, navodeći da je iščekuju dugo.

"Daćemo sve od sebe da se predstavimo u pravom svijetlu. U reprezentaciji Srbije imam mnogo drugova, biće pomalo neobično. Naravno, da će biti pravi spektakl, da će se uživati u fudbalu, da će to bude poslastica za navijače", kazao je Jovetić.

On je rekao da o Srbiji ima visoko mišljenje, ali da je najvažnije da crnogorske reprezentacija bude na nivou.

Jovetić je istakao da je Srbija odlična reprezentacija, sa mnogo dobrih igrača.

"Ne bih izdvajao nikoga, znamo o njima sve. Poštujemo ih, ali im ne pridajem toliko veliku pažnju protivniku, mislim da smo mi najbitniji. Ako smo mi pravi, imamo velike šanse da napravimo rezultat", kazao je Jovetić.

On je rekao da će mnogo nedostajati Savić.

"Čuo sam se sa njim, žao mu je, nedostajaće nam. Daćemo sve od sebe da odigramo i za njega", rekao je Jovetić.

On je istako da je utakmica pod Goricom važna za ishod četvrte grupe C Lige nacija, ali nije odlučujuća.

"Poslije ove utakmice slijede još tri. U ovaj meč ulazimo sasvim normalno, idemo stepenicu po stepenicu, pa da vidimo šta će da bude", kazao je Jovetić.

On smatra da je prednost Crne Gore stadion, navijači, zajedništvo i atmosfera. "Protiv nas nikome nije bilo lako", zaključio je Jovetić.

Tumbaković: Takmičarska, ali i prijateljska i bratska utakmica

Selektor Ljubiša Tumbaković kazao je da će to biti takmičarska utakmicu, ali sa druge strane prijateljska i bratska.

On je naglasio da je utakmica počela da se igra još u Lozani, kada su izvučene grupe, navodeći da obje strane nijesu željeli da se to dogodi.

"Želim da se ponašam kao profesionalac, da igramo takmičarsku utakmicu, ali sa druge strane prijateljsku, bratsku. Naravno, nema tog trenera koji ne želi pobjedu. Tako ću se ponašati, ali, naravno, u okviru sportskih granica", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare, prenosi Mina.

On je istakao da se crnogorska rerezentacija priprema kao za svaku drugu utakmicu.

"Pokušaćemo da nivo priprema podigemo na najveći stručni nivo. To radimo uvijek, nema posebnih detalja, a imamo dodatni motiv. Igramo protiv selekcije koja je igrala na Mundijalu, ali ništa posebno ne bih izdvojio u odnosu na prethodne utakmice", rekao je Tumbaković.

On je kazao da su Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić sjajni igrači i da će njihovo odsustvo biti veliki hendikep za Srbiju.

"Srbija ima izbor igrača, koji mogu da donesu kvalitet, možda ne toliki, ali dovoljan. Mnogo veći hendikep je nama što ne igra Stefan Savić, ili da, ne daj Bože, ne igra Stevan Jovetić, rekao je Tumbaković.

On ni pred duel sa Srbijom nije želio da objavi sastav, navodeći da pred sjutrašnji duel ima mnogo više opcija nego u septembru.

"Želimo da idemo naprijed u igri, zahvaljujući jezgru igrača koji su u timu pokušavamo da zadržimo taj rast, iako nema ponekad standardnih. Da li ćemo igrati napadački – nećemo da odstupamo od nas. Da li ćemo uspjeti u tome – ne zavisi samo od nas. Pokušaćemo da navijače obradujemo, zadovoljimo", kazao je Tumbaković.

Meč u Podgorici na programu je sjutra u 20.45 časova, a pravdu će dijeliti italijanski arbitar Đanluka Roki.

Nakon dva kola u Grupi C Lige nacija, Crna Gora i Srbija imaju po četiri boda, Rumunija je osvojila dva, dok je je Litvanija bez bodova. 

 

Prilog: Milutin Grgur, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније