Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ B92/Tanjug, Objavila: R.P. ]

08. 10. 2018. 11:33   >>  11:13

ZBOG USTAŠKIH SIMBOLA

Postupak UEFA protiv Dinama

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba objavio je da je klub pod istragom UEFA i diciplinskim postupkom zbog ustaških simbola na utakmici sa Anderlehtom.

Meč Lige Evrope odigran je u Briselu, Dinamo je pobjedio sa 2:0, ali je delegat UEFA za bezbjednost Vlado Glođović primjetio zastavu sa simbolom "U".

Na tribini je između ostalog bila i zastava sa likom Alojzija Stepinca, a UEFA bi Dinamo mogla da kazni zabranom dolaska navijača na jednu utakmicu u Ligi Evrope.

"Disciplinska komisija UEFA obavjestila je FK Dinamo o pokretanju postupka u vezi sa događajima na utakmici drugog kola UEFA Lige Evrope u kom je Dinamo gostovao Anderlehtu u Briselu. Otvorena je istraga po prijavi službenih lica po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tuča navijača i rasizam. Odluku o eventualnoj odgovornosti i kazni, UEFA će donijeti na sjednici Disciplinske komisije 18. oktobra 2018. godine", navodi se u saopštenju kluba.

Dinamo i navijači "Bed blu bojsi" navodno su od navijača iz dijaspore tražili da se sporna obeležja sklone, ali je bilo prekasno, piše Index.

Zagrebački klub igra sljedeću utakmicu u Trnavi protiv slovačkog Spartaka. Ukoliko UEFA odluči da kazni Dinamo, na toj utakmici bi hrvatski tim mogao da igra pred praznim tribinama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније