Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me, sportske.net ]

02. 10. 2018. 09:53 >> 09:34

LIGA ŠAMPIONA

Siti juri prvu pobjedu, derbi na Old Trafordu

Fudbaleri Mančester Sitija, u 2. kolu grupne faze Lige šampiona, igraju večeras (18,55h) sa njemačkim Hofenhajmom za prvu pobjedu. Derbi večeri igra se na “Old Trafordu”, gdje će Mančester Junajted ugostiti Valensiju (21,00h).

Koliko ozbiljno “građani” ulaze u ovaj meč govori izjava trenera Pepa Gvardiole da će njegova ekipa večeras protiv Hofenhajma igrati prvo od pet finala u grupnoj fazi. Na otvaranju ovogodišnje sezone lige najboljih klubova Evrope, Siti je pred svojim navijačima neočekivano izgubio od francuskog Liona sa 2:1.  

"Pred nama je pet finala. Izgubili smo prvu utakmicu, tako da sad moramo pobijediti u svakoj do kraja, a sjutra je prva. Ovo je Liga šampiona, svi timovi su dobri i to čini stvari komplikovanim. Od kada sam ovdje, svaki put smo se lako plasirali u nokaut fazu i možda ovo pokazuje koliko je jaka konkurencija", rekao je Gvardiola.

Gvardiola je imao i riječi hvale za trenera Hofenhajma Julijana Nagelsmana, koji je sa 31 godinom postao najmlađi trener u istoriji Lige šampiona.

Nagelsman je preuzeo Hofenhajm u februaru 2016. godine sa samo 29 godina i vodio je klub sa ivice ispadanja iz Bundeslige do Lige šampiona.

"Impresioniran sam. Preuzeo je Hofenhajm u lošoj situaciji i svake godine postaje bolji. Imaće dobru karijeru", rekao je Gvardiola.

Ekipa Žozea Murinja u derbiju večeri dočekuje Valensiju. “Crveni đavoli” su trenutno lideri grupe, nakon pobjede protiv Jang Bojsa (3:0), dok Valensija u premijernom meču Lige šamoiona nije uspjela da se odupre Juventusu (0:2).

Španci nemaju pozitivnu tradiciju u mečevima sa Mančester Junajtedom – od posljednjih pet mečeva izgubili su tri, a dva su završena remijem. Ipak, “slijepi miševi” u Englesku dolaze u dobroj formi, uz samo dva poraza u posljednjih 10 mečeva, tako da se njihovi navijači mogu nadati ravnioravnoj borbi.

U ostalim utakmicama 2. kola grupne faze Lige šampiona sastaju se:

Juventus – Jang Bojs (18,55h)

AEK – Benfika (21,00h)                

Roma – Plzen (21,00h)

Bajern – Ajaks (21,00h)

CSKA Moskva - Real Madrid (21,00h)

Lion – Šahtjor (21,00h)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније