Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 09. 2018. 12:35   >>  12:16

UEFA OTVORILA SLUČAJ

PSŽ-u prijeti izbacivanje iz Evrope

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da ponovo otvori slučaj protiv Pari Sen Žermena zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

UEFA je u junu odlučila da zatvori proces pošto je utvrđeno da francuski tim nije prekršio pravilo.

Međutim, čelni ljudi Evropske kuće u ponedjeljak su saopštili da ponovo otvaraju sličaj zbog "daljeg istraživanja".

Pari Sen Žermen prošleg ljeta kupio je Nejmara za 222 miliona eura, dok je malo poslije toga doveo i Mbapea na pozajmicu, ali i otkupnu klauzulu od 185.000.000.

Klub iz Pariza sve je ovo uspio zbog saradnje sa moćnim ljudima iz Katara, koji su glavni sponzori kluba.

Pravila UEFA nalažu da ekipa ne može da potroši više od onoga koliko zaradi tokom sezone, uz mogući deficit od maksimalno 30 miliona eura.

Britanski "Sky" navodi da bi PSŽ mogao da bude izbačen iz evropskih takmičenja na jednu ili više sezona ukoliko se utvrdi da su kršili pravila finansijskog fer-pleja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније