Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me/Beta ]

24. 09. 2018. 22:03   >>  25. 09. 2018. 13:57 10

KRAJ DOMINACIJE MESIJA I RONALDA

Luka Modrić najbolji fudbaler svijeta

Luka Modrić je najbolji fudbaler na svijetu u 2018. godini u izboru FIFA.

Hrvatski fudbaler je odigrao sezonu iz snova, u kojoj je osvojio Ligu šampiona sa Realom i stigao do finala Svjetskog prvenstva.

On je pobijedio ispred Kristijana Ronalda i Mohameda Salaha. Hrvatski reprezentativac je prethodne sezone odigrao 43 utakmice za Real i postigao dva gola, dok je u nacionalnom dresu nastupio 12 puta i postigao tri pogotka.

"Hvala saigračima iz Reala i hrvatske reprezentacije. Hvala mojoj porodici, bez koje ne bih bio ni igrač ni čovjek kakav sam postao. U ovom posebnom momentu želim da pomenem mog idola iz generacije Hrvatske 1998, koja nam je pokazala da je sve moguće i da svaki san može da postane java", kazao je Modrić.

On je ujedno prekinuo desetogodišnju dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija koji su nakon Kake i 2007. odnijeli sve nagrade

Izabran je i tim godine u kojem je četiri igrača prvaka Evrope Real Madrida.

Tim godine:

De Hea - Dani Alveš, Varan, Serhio Ramos, Marselo - Modrić, Kante - Azar, Mesi, Mbape - Kristijano Ronaldo.

Legendarna Brazilka Marta je najbolja igračica svijeta u 2018.

Nagrada "Ferenc Puškaš" za najbolji gol u prethodnoj godini djelo je Mohameda Salaha na utakmici protiv Evertona u engleskoj Premijer ligi.

Nagrada za najbolje navijače pripala je navijačima Perua, koji su u velikom broju doputovali na Mundijal u Rusiju, na kom je njihova reprezentacija učestvovala prvi put poslije 36 godina.

Nagradu za fer-plej pripala je Lenartu Taju, sada fudbaleru Bujukšehira, a prethodne sezone je igrao za Venlo.

 

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније