Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me ]

20. 09. 2018. 23:43   >>  23:38 1

LIGA EVROPE

Turci nemoćni u Zagrebu, preokret Leverkuzena, Milan jedva

Ligu Evrope večeras je obilježio zagrebački Dinamo, koji je neočekivao lako izašao na kraj sa Fenerbahčeom. Bajer iz Leverkuzena je uspio da nadoknadi dva gola minusa u Bugarskoj, dok je Milan “minimalcem” savladao Luksemburžane.

Cirih je uspio da odnese tri boda sa gostovanja na Kipru. Jedini gol na utakmici postigao je Kololi u 61. minutu iz penala. Gosti su šest minuta prije kraja ostali sa igračem manje, jer je Modou isključen iz igre zbog neopreznih startova, ali to nije bilo dovoljno da AEK Larnaka stigne makar do boda.  

Arsenal je opravdao ulogu favorita protiv Vorskle i u Ukrajinu je ispratio sa četiri gola u mreži (4:2). Obamejang se upisao dva puta u strijelce, Velbek i Ozil po jednom. Ukrajinci su ipak uspjeli da ublaže poraz preko Česnakova i Šarpara.

Seltik i Rozenborg su odigrali tvrdu utakmicu, u kojoj je gostujućem timu bio primaran zadatak da sačuva svoju mrežu. U tome ih je spriječio Grifits, koji je golom dva minuta prije kraja utakmice donio veliku radost domaćim navijačima.

Dinamo iz Zagreba je odigrao jednu od najboljih utakmica u novoj sezoni i ubjedljivo savladao turski Fenerbahče. Zagrepčane je predvodio Hajrović sa dva gola, a po jedan su postigli Šunjić i Olmo. Jedini gol za goste dao je Nojstadter.  

Dudelanž iz Luksemburga je bio blizu još jedne senzacije, ali nije uspio da se odupre stalnim naletima Milana. Italijani su pobijedili zahvaljujući golu Iguaina pola sata prije kraja meča.

Kopenhagen i Zenit podijelili su bodove u Danskoj. Goste je u vođstvo doveo Mak krajem prvog poluvremena, da bi konačan rezultat postavio Sotiriou u 63. minutu.

Ludogorec je odlično počeo meč pred domaćom publikom protiv Bajera iz Leverkuzena i poveo sa 2:0 golovima Keserua i Marselinja. Njemci su se, ipak, trgli i krajem prvog dijela utakmice smanjili zaostatak zahvaljujući Havercu. Za potpuni preokret pobrinuli su se Telin i ponovo Haverc sredinom drugog poluvremena.

Olimpijakos i Betis odigrali su bez golova, a utakmicu je obilježio crveni karton domaćeg fudbalera Cimikasa, 15 minuta prije kraja utakmice.

Salcburg je iz Lajpciga uspio da odnese sva tri boda. Nakon golova Dabura i Haidara činilo se da će Austrijanci do trijumfa stići lako. Lajpcig se vratio u igru golovima Laimera i Poulsena, ali je dva minuta prije kraja meča Gulbrandsen uspio da donese pobjedu gostima. 

Slavija iz Praga je već u prvom poluvremenu protiv Bordoa riješila pitanje pobjednika. Jedini gol postigao je Zmrhal.

Sporting iz Lisabona čitavo prvo poluvrijeme nije uspio da nađe prolaz kroz odbranu Karabaga. Ipak, sve su nadoknadili u nastavku – najprije je Rafinja pogodio u 54. minutu, da bi tačku stavio Kabral u 88. minutu.

Trnava je do pobjede protiv Anderlehta došla deset minuta prije kraja utakmice, golom Oraveca.

Rezultati:

AEK Larnaka – Cirih 0:1

Arsenal – Vorskla 4:2

Seltik – Rozenborg 1:0

Dinamo Zagreb – Fenerbahče 4:1

Dudelanž – Milan 0:1

FC Kopenhagen – Zenit 1:1

Ludogorec – Bajer Leverkuzen 2:3

Olimpijakos – Betis 0:0

Lajpcig – Salcburg 2:3

Slavija Prag – Bordo 1:0

Sporting – Karabag 2:0

Trnava – Anderleht 1:0

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније