Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

18. 08. 2018. 17:45   >>  17:29

ITALIJANSKI KLUBOVI

Potrošili 1,14 miljardi eura na transfere

Fudbalski klubovi italijanske prve lige, Serije A, potrošili su ovog ljeta 1,14 milijardi eura na transfere, što je za 25 odsto više nego prošle godine.

Sezona u Seriji A počinje danas utakmicama Kjevo-Juventus i Lacio-Napoli, što znači da je prelazni rok završen sinoć.

Italijanska Panorama izračunala je da su prvoligaški klubovi potrošili 1,14 milijardi eura, u odnosu na 907 miliona eura u prošlogodišnjem ljetnjem prelaznom roku.

Klubovi iz Serije A drugi su po ulaganju u transfere ovog ljeta, poslije engleske Premijer lige, čiji su klubovi potrošili 1,42 milijarde eura.

Italijanski klubovi iz Serije A su iz godine u godinu više troše, pa su tako 2014. godine u ljetnjem prelaznom roku potrošli 335 miliona eura, godinu dana kasnije 608,8, a 2016. godine 707,35 miliona eura.

Šampion Juventus potrošio je najviše - 250 miliona eura, od kojih je više od 100 miliona platio Real Madridu za Kristijana Ronalda. On je najskuplji igrač u ljetnjem prelaznom roku i jedini za koga je plaćeno više od 100 miliona eura.

Roma je druga po trošenju novca u ljetnjem prelaznom roku sa 136 miliona eura na 13 transfera, ali je zahvaljujući prodaji Alisona i Radje Naingolana to na neki način uspjela da nadoknadi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније