Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

01. 08. 2013. 19:31 >> 19:40
5

PRIJATELJSKA SA BJELORUSIJOM

Simić novi reprezentativac Crne Gore

Selektor crnogorske reprezentacije, Branko Brnović, na pripreme za međunarodnu prijateljsku utakmicu sa Bjelorusijom, koja se 14. avgusta igra u Žodinu, pozvao je 21 igrača, a na spisku se našlo i jedno novo ime - Marko Simić, 26-godišnji defanzivac turskog Kajzerispora.

Pripreme za utakmicu sa Bjelorusijom počinju u nedjelju, 11. avgusta, a kako je navedeno na sajtu crnogorskog fudbalskog saveza, Simić se već neko vrijeme nalazi pod lupom stručnog štaba “A” reprezentacije.



"Marka Simića smo pratili godinu dana i mislimo da ima kvalitet i da može mnogo da nam pomogne u ove tri utakmice. Radi se o polivalentnom igraču, koji može da pokrije sve četiri pozicije u odbrani", rekao je selektor Brnović.

Simić, porijeklom iz Srbije, rođen je 16. juna 1987. u Obrenovcu. Kao omladinac nosio je dres Partizana, a u seniorskoj konkurenciji nastupao je za Spartak iz Varne, zatim za Černomorec iz Bijale, Radnički Kragujevac, OFK Mladenovac, Honved, Bežaniju, Jagodinu i BATE Borisov.

Iako ga je bivši selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon pozvao za jedan meč u jesen 2011., on nije obukao dres "orlova".

Što se tiče meča sa Bjelorusima, Brnović nije mogao da da pozove sve igrače na koje računa.

"I na ovoj utakmici, kao po običaju, bićemo oslabljeni za nekoliko igrača. Jovanović i Vukčević su bez kluba, Delibašić je u pregovorima sa nekoliko klubova, Pavićević i Volkov imaju kartone, Damjanović je oslobođen dolaska zbog dalekog puta, a Drinčića smo oslobodili obaveza do utakmice sa Poljskom. Nadamo se da će do tada biti potpuno spreman, jer uvijek ističem da je on motor ove ekipe", rekao je Brnović.

Selektor Brnović na pripreme za prijateljski meč vodi sljedeće igrače:

Golmani - Vukašin Poleksić (Debrecin, Mađarska), Mladen Božović (Tom Tomsk, Rusija);

Odbrana - Stefan Savić (Fiorentina, Italija), Miodrag Džudović (Spartak Naljčik, Rusija), Marko Baša (Lil, Francuska), Marko Simić (Kajzerispor, Turska), Marko Vešović (Crvena zvezda, Srbija), Ivan Kecojević (Gazijantepspor, Turska);

Sredina -  Vladimir Božović (Mordovija, Rusija), Milorad Peković (Hanza, Njemačka), Miloš Krkotić (Dačija, Moldavija), Branko Bošković (Rapid Beč, Austrija), Marko Bakić (Fiorentina, Italija), Mitar Novaković (Amkar, Rusija), Nemanja Nikolić (Dinamo Minsk, Bjelorusija), Elsad Zverotić (Jang bojs, Švajcarska);

Napad - Luka Đorđević (Zenit, Rusija), Stevan Jovetić (Mančester siti, Engleska), Mirko Vučinić (Juventus, Italija), Filip Kasalica (Crvena zvezda, Srbija), Fatos Bećiraj (Dinamo Zagreb, Hrvatska).



Selektor Brrnović je kazao da će u meču sa Bjelorusijom pokušati da povrate onaj niz pozitivnih rezultata koji je reprezentacija imala više od godinu dana.

"Poslije utakmice sa Ukrajinom, u kojoj nijesmo postigli željeni rezultat zbog jedinog slabo odigranog poluvremena u čitavim kvalifikacijama, utakmicom u Bjelorusiji želimo da se vratimo pobjedama i popravimo atmosferu u reprezentaciji. Da nam je neko prije početka kvalifikacija ponudio prvo mjesto tri kola prije kraja i mogućnost da sami odlučujemo o svojoj sudbini, sigurno bismo to objeručke prihvatili i zbog toga ne smijemo dozvoliti da nas poraz i propuštene prilike na toj utakmici obeshrabre. Moramo nastaviti putem kojim smo do sada išli, jer nas čekaju tri teške utakmice. Vjerujem da ćemo se oporaviti i da ćemo, kao što sam i do sada govorio, do posljednjeg kola biti u trci za jedno od prva dva mjesta", rekao je selektor Crne Gore za sajt Fudbalskog saveza.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније