Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 07. 2018. 18:23   >>  18:08

HAMILTON ZADOVOLJAN

"Znali smo da će Ferari biti zaista brz"

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog današnje pobjede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske, ali i rezultatima u posljednjih nekoliko trka.

"Znali smo da će Ferari biti zaista brz ovog vikenda, pa bodovi koje smo osvojili su bonus. Zaista sam srećan koliko smo bili jaki u posljednjih nekoliko trka. Moramo na isti način i da uđemo u drugu polovinu šampionata", rekao je Hamilton poslije trke.

Hamilton je danas šesti put u karijeri pobijedio u Madjarskoj. On je vodio od početka do kraja i njegov 67. trijumf u karijeri nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

"Kakav divan dan, kakav divan bolid. Bilo je vruće i fizički sam se istrošio, ali uspio sam da držim tempo", dodao je.

U šampionatu Formule 1 slijedi pauza od mjesec dana, a aktuelni svjetski šampion rekao je da će nastaviti sa treninzima.

"Nijesam tip čovjeka koji će da leži na plaži. Ostaću aktivan i treniraću za drugi dio sezone. Zaista sam ponosan na ekipu, nadam se da će nastaviti jako i poslije odmora", rekao je Hamilton.

Drugo mjesto na Hungaroringu danas je zauzeo Sebastijan Fetel iz Ferarija.

"Trka je bila teška, izgubili smo poziciju, s obzirom na našu brzinu. Dobro sam startovao, bio sam treći, onda je bilo nezgodno kada otići u boks, tamo je bilo problema i izašao sam iza Botasa. Drugo mjesto nije ono što smo željeli ovog vikenda, ali danas je to bio maksimum", rekao je on.

Govoreći o incidentu sa Botasom, koji ga je zakačio, Fetel je rekao da je bio iznenađen udarcem, pošto je već bio ispred Mercedesovog bolida.

"Njegove gume su bile u lošem stanju i bio sam prilično siguran da mogu da ga stignem. Udario me je otpozadi, nijesam bio siguran šta se dogodilo, a imao sam sreće što bolid nije bilo slomljen i mogao sam da nastavim", dodao je četvorostruki svjetski prvak.

Njegov klupski kolega Kimi Raikonen zauzeo je treće mjesto i petu trku uzastopno našao se na podijumu.

"Ovo je najbolje što smo mogli. Start je bio daleko od idealnog i moramo to da popravimo kako bismo sebi olakšali posao na početku svake trke. Nije bilo mnogo prilike za obilaženje nakon što je Botas izašao iz boksa. Imali smo prilično dobru brzinu, osvojili smo bodove i spremićemo se za naredne trke", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније