Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

18. 07. 2018. 22:31   >>  22:17

PREDSTAVLJEN NA "STAMFORD BRIDŽU"

Sari: Čeka me težak zadatak

Novi trener fudbalskog kluba Čelsi Mauricio Sari rekao je danas da ga čeka težak zadatak u novom klubu, ali da će se zabavljati i da je cilj kluba da zadrži najbolje igrače.

"Ovo je težak izazov, ali fascinantan. Ovdje su najbolji treneri i fudbaleri na svijetu. Premijer liga je jača od Serije A. Serija A je taktički teža, ali ovdje su jači igrači. Moram da se zabavljam da bih ostvario dobre rezultate", rekao je Sari na predstavljanju u Londonu, prenio je Skaj.

Sari je došao iz Napolija, a na klupi Čelsija zamijenio je otpuštenog Antonija Kontea.

"Zadovoljstvo je biti ovdje. Zadovoljan sam što ću biti u Premijer ligi - najboljem takmičenju na svijetu", rekao je on i dodao da se nada da će za nekoliko nedjelja bolje govoriti na engleskom.

Upitan o budućnosti najvažnijih igrača, Sari je rekao da je cilj da oni ostanu na Stamford Bridžu.

"To svaki trener i klub žele. Ali, moramo da vidimo kako će se kretati stvari na tržištu transfera u narednih nekoliko dana. Ja sam više trener za teren, nego što sam generalni menadžer. Ja sam jedan od malobrojnih trenera kojima su transferi dosadne stvari. Ne želim da pričam o transferima, zadatak nas trenera je da spremimo igrače koje imamo", dodao je 59-godišnji italijanski trener.

On je rekao i da ga ne zanima šta sve mora da uradi kako bi "preživio" na mjestu trenera Čelsija, koje je "poznato kao opasno".

"Ne znam i ne zanima me. Moj cilj je da se zabavljam i da budemo konkurentni u svim takmičenjima do kraja. Najveći poklon u životu koji možete da dobijete je da se zabavljate dok radite svoj posao", naveo je Sari.

Italijan je dodao da želi da unaprijedi kvalitet fudbala u Čelsiju, ali da mnogo stvari zavisi od igrača i da će biti potrebno vrijeme da oni prihvate njegovu filozofiju fudbala.

"Ako se ekipa zabavlja, često se i navijači zabavljaju. To je veoma važno. Želimo da dostignemo visoke ciljeve, ali prvo moramo da se zabavljamo", rekao je Sari.

Sari je rekao da ne zna da li se u lošim odnosima rastao sa upravom Napolija, ali je naveo da ga vežu lijepa sjećanja za klub.

"Uvijek ću voljeti te ljude. Ako smo se rastali u lošim odnosima, mislim da su za to krive obje strane. Srce mi je bilo slomljeno, ali sam mislio da je vrijeme da odem", dodao je on.

Sari nije želio mnogo da govori o svom prethodniku, već je samo rekao da je Konte napravio izvanredne rezultate i da je on odličan trener.

Sari je otkrio da ga je Čelsi kontaktirao prošle nedjelje i tako otklonio spekulacije da je sa njim pregovarano posljednjih mjeseci.

"Uprava me još ništa nije pitala. Oni samo žele da ove sezone budemo konkurentni. Moramo u martu ili aprilu da budemo u svim takmičenjima, a onda ćemo vidjeti kakvi su nam dalji ciljevi", rekao je Sari.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније