Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

17. 07. 2018. 20:33 >> 20:30

U 38. GODINI

Tim Kejhil se oprostio od reprezentacije

Jedan od najpoznatijih australijskih fudbalera Tim Kejhil odlučio je da se u 38. godini oprosti od dresa reprezentacije.

On je u utorak, preko društvenih mreža, poručio da je došlo vrijeme da kaže zbogom najdražem dresu.

“Danas je dan kada zvanično objavljujem da ću okačiti kopačke o klin kada je riječ o mojoj reprezentativnoj karijeri. Riječima je nemoguće opisati šta mi je značilo što sam predstavljao svoju zemlju. Dugujem veliku zahvalnost svima na podršci tokom godina kada sam nosio dres za grbom Australije“, poručio je Kejhil.

Australijski napadač je ušao u istoriju na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu, jer je po četvrti put uzastopno učestvovao na najvećoj fudbalskoj smotri, čime se priključio legendarnom Brazilcu Peleu.

U dresu Australije odigrao je 107 utakmica, dvije manje od rekordera golmana Marka Švarcera. No, najbolji je strijelac u istoriji reprezentacije sa 50 pogodaka.

Kejhil je profesionalnu karijeru počeo u Milvolu, čiji je dres nosio i do kraja prošle sezone. Igrao je još za Everton, Njujork Red Bul, Šangaj, Hanžu i Melburn siti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније