Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

11. 07. 2018. 14:30 >> 14:21

KINEZI OTIŠLI

Eliot preuzeo upravljanje nad Milanom

Američka investiciona korporacija Eliot menadžment (Elliott Management) obećala je danas da će uložiti 50 miliona eura u fond Milana, nakon što je preuzela upravljanjem nad tim italijanskim fudbalskim klubom.

U saopštenju se navodi da je bivši vlasnik Milana Li Jonghong do petka nije ispunio obavezu da isplati dio dugovanja na osnovu pozajmice od 300 miliona eura, koji je dugovao američkoj korporaciji.

Eliot menadžment navodi da je zaplijenila imovinu doskorašnjeg vlasnika Milana Lija, uključujući i holding kompaniju u Luksemburgu koju je ovaj koristio za kupovinu sedmostrukog šampiona Evrope u aprilu 2017. godine.

"Vlasništvo i kontrola nad holding kompanijom koja je posjeduje Milan je od danas u vlasništvu korporacije Eliot, nakon što prethodni vlasnik nije uspio da izmiri obaveze prema Eliot menadžmentu", navodi se u saopštenju.

Očekuje se da američka investiciona korporacija proda klub, ali se u saopštenju dodaje da će Eliot menadžment investirati 50 miliona eura kako bi se "klub finansijski stabilizovao".

Milan je prethodne sezone završio na šestom mjestu Serije A i izborio je plasman u Ligu Evrope, ali ga je Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala na godinu dana iz svojih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније