Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R.

15. 06. 2018. 10:56   >>  12:03

PREDSTAVLJEN LOPETEGI

"Najtužniji i najsrećniji čovjek"

Novi trener evropskog prvaka Đulen Lopetegi predstavljen je juče u Madridu.

Španski fudbalski savez nije mogao da oprosti Lopetegiju pregovore i dogovorenu saradnju sa Realom, pa ga je brzopotezno otpustio. Bivši selektor se odmah vratio iz Rusije, a dan kasnije je u Madridu i zvanično predstavljen.

"Juče mi je od smrti majke bio najteži dan u životu, a danas sam najsrećniji čovjek. Sjećam se kada sam sa 18 godina prvi put došao u ovaj klub, krećući se kao vojnik u pratnji mog brata. Imao sam sreće što sam igrao u Kastilji a potom i prvom timu Reala. Ovdje sam naučio i šta je to lojalnost i predanost. Bio sam i trener Kastilje, a sada zatvararam krug, preuzimanjem prvog tima Reala", kazao je 51-godišnji trener,  koji će na klupi zamijeniti Zinedina Zidana.

Lopetegi je zahvalio predsjedniku Reala Florentinu Perezu na ukazanom povjerenju, koji je istakao da je ugovor sa sa novim trenerom objavljen prije Mundijala iz razloga transparentnosti, kao i da ne bi kasnije došlo do curenja informacija.

"Vjerovatno se osjećaš kontradiktorno, imao si dva sna, da osvojiš Svjetsko prvenstvo i da budeš trener Reala. To su dva sna koja su potpuno kompatibilna. Željeli smo da budemo transparentni da bismo izbjegli spekulacije i nagađanja", rekao je Perez.

Lopetegi je bez poraza, sa 14 pobjeda i šest remija u 20 utakmica, Španiju odveo na Mundijal.

On je bio golman Reala od 1988. do 1991. Bio je tri sezone i golman Barselone od 1994. do 1997. Vodio je i B tim Reala - Kastilju u sezoni 2008/2009.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније