Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 06. 2018. 17:22 >> 17:47
1

ORGANIZACIJA SP 2026.

CG glasala za Kanadu, Meksiko i SAD

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) glasao je za Kanadu, Meksiko i SAD na izborima za domaćina Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Na današnjem Kongresu FIFA-e u Moskvi te tri države dobile su danas organizaciju SP 2026. Drugi kandidat za domaćina bio je Maroko.

Do prvog Mundijala koji će biti održan u tri različite države došlo se već u prvom krugu glasanja.

"Ujedinjena ponuda", kako je nazvana, dobila je 134 od 200 glasova, odnosno 67 odsto za organizaciju takmičenja na kom će prvi put nastupiti 48 reprezentacija.

Američki mediji su naglasili da je Rusija glasala za ponudu Kanade, Meksika i SAD, dok je Sjeverna Koreja lidera Kim Džong Una bila na strani Maroka.

"Ovo nije bilo glasanje u Ujedinjenim nacijama", prenijela je agencija AP riječi predsednika Fudbalskog saveza SAD Karlosa Kordeira.

Osim Crne Gore, "Ujedinjena ponuda" od zemalja iz regiona Balkana dobila je još podršku BiH, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Rumunije, kao i Kosova koje je takođe član Svjetske fudbalske federacije.

Glas Maroku dale su samo Srbija i Albanija, dok je Slovenija bila uzdržana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније