Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina [ Objavio: O.Z. ]

01. 06. 2018. 14:33 >> 14:24

PROTIV SLOVENIJE

Tumbaković očekuje ravnopravan duel i pobjedu

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Ljubiša Tumbaković očekuje protiv Slovenije ravnopravan meč, u kojem njegovi igrači uz dobar ambijent na tribinama mogu do povoljnog rezultata.

Crna Gora i Slovenija odigraće sjutra u Podgorici prijateljski meč.

Tumbaković je kazao da svaka utakmica, pa i one kontrolnog karaktera, imaju svoj cilj,

"Protiv Slovenije biće da sa grupom igrača koje imam na raspolaganju napravimo nešto što bi uticalo na ambijent i atmosferu za septembarski start Lige nacija. Istina je da ćemo u septembru biti jači kada budmo kompletni, ali će se na atmosferu osjetiti ako rezultat bude prisutan. Nema selektora koji ne želi rezultat, želim ga i ja protiv Slovenije", kazao je Tumbakovićna konferenciji za novinare.

On je kazao da Slovenija, kao i crnogorska reprezentacija, ima problem odsustva najboljih igrača, kao i da ima grupu koja će se prvi put pojaviti.

"Oni će dodatno pokušati da naprave kompenzaciju u kvalitetu preko angažovanja. Očekujem da budemo ravnopravni i uz ambijent i atmosferu napravimo dobar rezultat. U junu prošle godine pobijedili smo Jermeniju, čuo sam da je to prva pobjeda u tom terminu. Volio bih da sjutra pobijedimo nekog u junu i u prijateljskom meču", kazao je Tumbaković.

On je naglasio da ga ne opterećuje činjenica što crnogorska selekcija četiri i po godine nema pobjedu u prijateljskom meču.

Tumbaković je naglasio da neće moći,osim na Žarka Toomaševića koji će biti opersian, na Filipa Stojkovića, dok će u sastavu biti Adama Marušića i Marka Vešovića, ali da je neizvjesno koliko mogu.

Ofanzivni vezista Marko Janković kazao je da će utakmica sa Slovenijom iako prijateljska imati takmičarski duh.

"Želimo da pobijedimo pred našim navijačima. Nekoliko bitnih igrača propstiće meč, ali tu je nova grupa igrača koja će probati da se nametne selektoru i pokaže mu da može da računa na njih.
Tu su i igrači koji su od ranije u reprezentacijii i na njima je obaveza i zadatak da pokažu zašto imaju takav status", kazao je Janković.

On je siguran da će igrači uz dobar ambijent na tribinama dati sve od sebe da ostvere pobjedu.

"Ubijeđen sam da kada igramo za reprezentaciju motiva ne fali. Samo igranje je veliki podstrek za sve nas i obaveza. Siguran sam da ćemo dati svoj makimum", kazao je Janković.

On smatra da Slovenija ima sjajnu reprezentaciju, sa dobrim pojedincima.

"To su fudbaleri sličnog mentaliteta Austrijancima i Njemcima, siguran sam da će oni maksimalno ozbiljno shvatiti meč u Podgorici. Moramo dobro da se spremimo, da ih shvatimo maksimalno ozbiljno jer je nas čeka težak meč", kazao je Janković.

Crna Gora i Slovenija drugi put sastaće se u Podgorici.

Prvi međusobni duel, 22. avgusta 2007. godine, završen je bez pobjednika, 1:1.

Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 15 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније