Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me/Beta ]

26. 05. 2018. 22:38   >>  23:08 6

KARIJUS TRAGIČAR

Realu treći trofej u nizu, remek-djelo Bejla

Fudbaleri Real Madrida osvojili su titulu prvaka Evrope, treći put uzastopno, pošto su u finalu u Kijevu savladali Liverpul 3:1. Meč će se pamtiti po remek-djelu Gareta Bejla, kada je pogodio za 2:1, te po kardinalanim greškama golmana Liverpula Lorisa Karijusa koji je Madriđanima poklonio prvi i treći gol. Treba reći i da je najbolji igrač "redsa" Mohamed Salah u 31. minutu napustio igru zbog povrede.

To je 13. titula prvaka Evrope za Real i prvi je klub kome je to pošlo za rukom u Ligi šampiona. Posljednja tri trofeja Real je osvojio sa trenerom Zinedinom Zidanom, dok je dva trofeja više u tom takmičenju osvojio Kristijano Ronaldo.

Liverpul je nešto bolje počeo, imao je više loptu, a prijetili su Roberto Firmino, Sadio Mane i Mohamed Salah, dok je Real prvu ozbiljnu šansu imao u 15. minutu, kada je Kristijano Ronaldo šutirao preko gola.

U 23. minutu Liverpul je mogao da povede. Prvo je šutirao Firmino, ali je Ramos blokirao šut, a lopta se odbila do Trenta Aleksandra Arnolda, čiji je šut dobro odbranio golman Kejlor Navas.

Poslije toga u duelu sa Serhijom Ramosom, povrijedio se najbolji strijelac Evrope Salah. Egipćanin je pao na travu i povrijedio rame. On je nastavio utakmicu, ali je ubrzo morao da odustane i u suzama je napustio teren. Umjesto njega u igru je ušao Adam Lalana.

U 34. minutu povrijedio se igrač Reala Dani Karvahal, a zamijenio ga je Naćo. Real je u nastavku preuzeo inicijativu, a gol mu je poništen u 43. minutu zbog ofsajda. Isko je dobro dodao do Ronalda, koji je glavom zahvatio loptu, ali je golman Loris Karijus odbranio, lopta se odbila do Benzeme koji je zatresao mrežu, ali je srpski sudija prekinuo igru zbog ofsajda u kome je bio Ronaldo.

Dva minuta kasnije Benzema je poslao dobru loptu do Naća, ali je on iskosa sa desne strane pogodio spoljni dio mreže. Pored gola loptu je poslao i Benzema, u trećem minutu nadoknade vremena.

Drugo poluvrijeme počelo je dobrom šansom Reala, pošto je Isko pogodio prečku u 48. minutu, a tri minuta kasnije njegova ekipa je povela. Golman Liverpula je uhvatio loptu, a zatim je rukom dodao do Benzeme, kome nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu.

Samo četiri minuta kasnije "crveni" su izjednačili. Korner je izveo Džejms Milner, loptu je zakačio Dejan Lovren, ona je došla do Manea koji je poslao u mrežu. To je bio 10. gol Manea u 11 utakmica u Ligi šampiona.

U 61. minutu Bejl je na terenu zamijenio Iska, a 122 sekunde kasnije postigao je sjajan gol, pošto je sa 11 metara, na dodavanje Marsela, "makazicama" poslao loptu pod prečku.

Mane je pogodio stativu u 71. minutu, dok je sa druge strane u 81. minutu pokušao Benzema, ali je Karijus odbranio.

Konačan rezultat postavio je Bejl u 83. minutu. On je šutnuo sa više od 20 metara, a golman Karijus je pokušao da je boksuje, ali mu je prošla kroz ruke i otišla u mrežu.

Bejl je postao prvi igrač koji je sa klupe ušao u finalu nekog evropskog klupskog takmičnja i postigao dva gola. Do kraja utakmice nije bilo prilika, pa je Real osvojio 13. titulu prvaka Evrope.

TOK MEČA:

90+3' Kraj meča, Real je treći put uzastopno osvojio titula prvaka Evrope!!!

84' Real nadomak trofeja, nova kardinalna greška Karijusa 3:1. Bejl je šutirao sa 30 metara, a golmanu Liverpula je lopta prošla kroz ruke i završila u mreži.

75' šansa za Real, Lovren je izblokirao Ronalda u posljednjem trenutku

70' Mane je pogodio stativu udarcem sa ivice kaznenog prostora!

64' Remek-djelo Bejla, Real opet vodi 2:1! Velšanin je uhvatio makazice sa nekih 14-15 metara, nakon centaršuta Marsela sa lijeve strane, Karijus je intervencijom samo uljepšao pogodak. Bejl je tri minuta ranije ušao u igru umjesto Iska.

61' Isko je primio loptu u srce šesnaesterca i šutirao iz okreta, Karijus je odbio loptu u korner.

55' Kakva reakcija Liverpula, Mane je izjednačio 1:1. Lovren je sjajno skočio nakon kornera, a loptu je u gol sa pet metara skrenuo Senegalac.

51' Real vodi, bizaran gol je primio Liverpul. Karijus je htio da loptom uposli nekog iz posljednje linije, ali se Benzema prikrao i izblokirao ga, a lopta se otkotrljala do mreže...

48' Velika šansa za Real! Smušeno je reagovala odbrana "redsa", lopta je došla do Iska, a on je sa nekih 15-15 meatra prebacio loptu preko istrčalog Karijusa, ali je prečka spasila Liverpul.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela

48' Benzema je uputio udarac sa preko 20 metara, lopta ide pored gola.

45' Naćo se ubacio iz drugog plana i pogodio spoljni dio mreže.

43' Benzemi je opravdano poništen gol zbog ofsajda. Prethodno je Karijus odbarnio udarac Ronalda glavom. I Portugalac je bio u ofsajdu, ali pomoćni sudija to nije vidio...

36' Sada i Zidan pravi prinudnu izmjenu, izašao je Karvahal zbog povrede, mijenja ga Naćo.

30' Kakav peh za Liverpul - Salah je u suzama napustio teren zbog povrede ramena, zamijenio ga je Lalana.

23' Dva pokušaja u jednom napadu za "redse" Prvo je Ramos izblokirao Firminov udarac sa 10-11 metara,da bi Aleksandar-Arnold tukao iskosa sa desne strane, ali je Navas sjajno intervenisao.

15' Ronlado je pokušao iskosa sa desne strane, preko gola.

11' Prvi pokušaj Reala, Marselo je šutirao sa 20-ak metara, lopta je otišla pored lijeve stative.

6' Sjajna lopta u prostor za Manea, u posljednjem trenutku su intervenisali Ramos i Navas...

Meč je počeo.

Sastavi:

Real Madrid: Navas - Karvahal, Varan, Ramos, Marselo - Kazemiro, Kros, Modrić, Isko - Benzema, Ronaldo.

Liverpul: Karijus - Aleksander Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Henderson, Milner, Vijnaldum -Mane, Firmino, Salah. Trener: 

"Kraljevski klub" je rekorder elitnog takmičenja sa 12 titula, a 16 puta je igrao finale. Real je prvi klub koji je odbranio trofej od kako se igra ovaj format elitnog takmičenja, a u prilici je da popravi taj rekord.

Sa druge strane, Liverpul se bori za šestu titulu šampiona Evrope, a posljednji put slavio je u epskom finalu 2005. u Istanbulu.

*U videu Portala RTCG pogledajte najzanimljivije podatke o večerašnjem finalu:

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније