Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

21. 05. 2018. 12:15   >>  12:06

OPROŠTAJ INIJESTE

"Barselona će zauvijek biti u mom srcu"

Legendarni fudbaler Barselone Andres Inijesta rekao je da će mu taj klub zauvijek biti u srcu, nakon što je odigrao posljednju utakmicu u dresu šampiona Španije.


Barselona je sinoć u posljednjoj utakmici Primere pobijedila Real Sosijedad sa 1:0, a Inijesta je posljednji put kao kapiten predvodio ekipu.

On je 16 godina igrao za prvi tim i osvojio 22 velike titule.

Inijestu je na stadionu Kamp Nou ovacijama ispratilo 90.000 ljudi, a na tribinama navijači su napravili koreografiju u bojama Barselone, kao i Inijestin broj osam sa dresa uz poruku "Inijesta zauvijek".   

Inijesta je zamijenjen u 82. minutu, kada se zagrlio sa saigračima, pozdravio publiku i u suzama izašao sa terena. Po završetku utakmice ugasila su se svjetla na stadionu, a zatim je uključeno specijalno osvjetljenje, kada su fudbaleri Barselone napravili špalir i pozdravili Inijestu obučeni u dresove sa brojem osam.  

"Proveo sam 22 sjajne godine u Barseloni. Bila mi je čast i zadovoljstvo da branim i predstavljam grb, za mene najbolji na svijetu. Hvala saigračima, svakom posebno. Svi ćete mi mnogo nedostajati. I hvala navijačima, za ljubav i sve šti su učinili da se osjećam posebno, otkako sam kao dječak došao u klub. Odlazim kao zreo čovjek, čuvaću vas u mom srcu zauvijek", rekao je Inijesta.

Kada se sve završilo i kada se stadion ispraznio, Inijesta je do 1.30 poslije ponoći sedeo na centru terena i posljednji put se pozdravio sa klubom.

On je kao 12-godišnjak došao u Barselonu za koju je odigrao 674 utakmice, po čemu je drugi u klupskoj istoriji iza Ćavija koji je odigrao 767. Ćavi je juče bio na Inijestinom oproštaju.

Inijesta je osvojio devet titula šampiona Španije, četiri Lige šampiona, tri svjetska klupska prvenstva i šest trofeja Kupa kralja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније