Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

19. 05. 2018. 21:01 >> 20:51

MINIMALAC "PLAVACA"

Čelsi osvojio FA kup, Azar čovjek odluke

Fudbaleri Čelsija osvojili su danas u Londonu FA kup, pošto su u finalu tog takmičenja pobijedili Mančester junajted sa 1:0. U 137. finalu FA kupa na Vembliju, jedini gol postigao je Eden Azar u 22. minutu iz jedanaesterca.

Čelsi je osvojio osmi FA kup, a Junajted je pokušavao da osvoji 13. trofej i izjednači rekord Arsenala.

Čelsi je bio bolji u prvom poluvremenu, prvu šansu imao je Azar u 10. minutu, ali je dobro odbranio golman David de Hea. Poslije toga, iz prve naredne šanse, Čelsi je poveo.

Azar je na odlično dodavanje Seska Fabregasa vukao loptu i išao ga golu Junajteda, kada je na njega startovao Fil Džons i napravio penal. Belgijanac je u 22. minutu iskoristio penal, poslao De Heu u suprotnu stranu i donio vođstvo Čelsiju, svojim 18. golom u sezoni.

Poslije toga Čelsi je čuvao prednost, a u posljednjem minutu pokušali su Džons i Markus Rašford, ali nijesu uspjeli da izjednače.

Junajted je zaigrao bolje u drugom poluvremenu, a odličnu šansu propustio je Rašford u 53. minutu, kada mu je Tibo Kurtoa odbranio šut. U 63. minutu poništen je gol Junajteda koji je postigao Aleksis Sančes, nakon što je sudija poslije odgledanog snimka potvrdio da je napadač bio u ofsajdu.

Golman Čelsija je poslije toga imao posla, ali nijesu uspjeli da ga savladaju Rašford, a prije svih Pol Pogba koji je propustio da postigne gol iz odlične pozicije. On je poslije kornera neometan sa oko osam metara zahvatio loptu glavom i poslao je preko gola.

Do kraja utakmice Čelsi je uspio da sačuva prednost i na neki način spasi sezonu osvajanjem jednog trofeja, pošto je kao branilac titule sezonu u Premijer ligi završio na petom mjestu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније