Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

16. 05. 2018. 17:08   >>  17:06

OBJAVIO SPISAK

Tumbaković: BiH i Slovenija su selekcije u uzlaznoj putanji

Selektor seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore, Ljubiša Tumbaković objavio je danas spisak igrača za prijateljske utakmice sa Bosnom i Hercegovinom (BIH) i Slovenijom. Duel sa BIH biće odigran 28. maja u Zenici, dok ćeSloveniju ugostiti 2. juna na Gradskom stadionu u Podgorici. Tumbaković je kazao da duga i iscrpljujuća sezona utiče na to da igrači koji su imali problema sa povredama period odmora, koji vezan za ove termine u maju i junu, iskokoriste za rješavanje problema koji su ih mučili tokom sezone.

"U toj situaciji je nekoliko naših igrača, prije svih Savić, Vukčević i Šćekić. Stručni štab je u konstantnom procesu skautinga, pokušavamo da dopunimo bazu koja je definisana i formirana tokom prethodnog perioda. Na spisku reprezentacije za ove dvije utakmice nalaze se Miloš Bakrač i Stefan Lončar, igrači koje smo pratili u našoj ligi, kao i Asmir Kajević koji nastupa za Čukarički. Ukoliko bude potrebno, postoji mogućnost da spisak naknadno dopunimo sa nekim od igrača iz naše lige", rekao je selektor Tumbaković.

On je istakao da mu je veoma drago što će "sokoli" imati priliku da odmjere snage sa dvije selekcije koje su posljednjih godina u uzlaznoj putanji.

"Veoma mi je drago što ćemo igrati prijateljske utakmice sa selekcijama Bosne i Hercegovine i Slovenije. To su reprezentacije koje imaju uzlaznu putanju posljednjih godina i pružaju dobre parije. Bosna je bila veoma blizu da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, pravo je čudo kako nisu uspjeli da se plasiraju. Slovenija ima kvalitetnih pojedinaca, imalu su dobrih mečeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Veoma mi je drago što ćemo imati priliku da se uporedimo i odmjerimo snage sa takvim rivalima u prijateljskim mečevima", rekao je Tumbaković.

Tumbaković je pozvao 29 fudbalera, među kojima su i trojica debitanata - igrači Sutjeske, Miloš Bakrač i Stefan Lončar, kao i Asmir Kajević iz Čukaričkog.

Pozvan je, poslije dužeg vremena, i Risto Radunović.

Na spisku su:
golmani: Mladen Božović (Larisa, Grčka), Danijel Petković (Lorijen, Francuska) i Milan Mijatović (Budućnost);

odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Filip Stojković (Crvena zvezda, Srbija), Emrah Klimenta (LA Galaksi, SAD), Risto Radunović (Astra, Rumunija), Boris Kopitović (Čukarički, Srbija) i Miloš Bakraš (Sutjeska);

vezni red: Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Marko Vešović (Legija Varšava, Poljska), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Bakić (Belenenseš, Portugal), Aleksandar Šćekić (Genčelbirigli, Turska), Marko Janković (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Sead Hakšabanović (Ves hem, Engleska), Aleksandar Boljević (Vasland Beveren, Belgija), Vukan Savićević (Slovan Bratislava, Slovačka), Asmir Kajević (Čukarički, Srbija) i Stefan Lončar (Sutjeska);

napad: Fatos Bećiraj (Mehelen, Belgija), Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Korea) i Luka Đorđević (Arsenal Tula, Rusija).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније