Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

05. 05. 2018. 07:29 >> 07:22

PROSINEČKI ISTAKAO

"Bez opuštanja protiv Crne Gore"

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki istakao je da će od igrača tražiti maksimalan pristup na predstojećim prijateljskim mečevima.

Fudbalere BiH krajem maja i početkom juna očekuju dvije prijateljske utakmice. Prvi je sa Crnom Gorom 28. maja na Bilinom Polju u Zenici, a četiri dana kasnije igraće protiv Južne Koreje u gostima.

Prosinečki je za te mečeve najavio nova imena u reprezentaciji.

"Slično kao i na nedavnim prijateljskim susretima protiv Bugarske i Senegala, želim protiv Crne Gore i Južne Koreje vidjeti neke igrače koji do sada nijesu imali adekvatnu minutažu. Takođe, šansu će dobiti pojedini igrači koji prije nijesu igrali ili nijesu bili sa nama. Uskoro ćemo i spisak objaviti. Već sam razgovarao i sa selektorom mlade reprezentacije, s kojim sam dogovorio da mogu koristiti neke njegove igrače koji su interesantni za A selekciju. Biće dosta i reprezentativaca koji su igrali u Bugarskoj i u Francuskoj protiv Senegala", rekao je za Klix.ba Prosinečki.

Brojni igrači BiH iza sebe imaju naporne sezone, ali selektor planira da pozove sve raspoložive igrače.

"Svi oni će odigrati najmanje jednu utakmicu i nakon toga svakako idu na zasluženi odmor. Tu prije svega mislim na Džeka i Pjanića, koji su imali teške sezone, ali i na sve ostale koji su odigrali 90 odsto utakmica za svoje ekipe", istakao je Prosinečki.

Utakmica protiv Crne Gore u Zenici biće ujedno i prva na tlu Bosne i Hercegovine za selektora "Zmajeva".

"Ispostavilo se da će moj prvi meč u BiH biti ujedno i zvanični oproštaj Vedada Ibiševića, Emira Spahića i Zvjezdana Mismovića od dresa reprezentacije, pa će tako utakmica imati svečani karakter. Međutim, to nikako ne umanjuje naša očekivanja od susreta s Crnogorcima. Spremićemo se dobro, a poseban je akcenat na tome da vidim pojedine igrače koji do sada nijesu imali priliku da rade sa mnom. Znam da su svi igrači imali teške sezone i da je termin stigao u nezgodno vrijeme. Ipak, tako je kako je, i vjerujem da će igrači dati sve od sebe da pruže dobru partiju i da će onda otići na zaslužen odmor", kazao je selektor Bosne i Hercegovine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније