Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta; B.V.

26. 04. 2018. 22:30   >>  22:23

VLASNIK FULAMA

Za kupovinu Vemblija ponudio 800 miliona

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je danas da je dobio ponudu od 800 miliona funti za prodaju čuvenog londonskog stadiona Vembli. Kako je prenio Bi-Bi-Si (BBC), za kupovinu je zainteresovan vlasnik engleskog fudbalskog kluba Fulam Šahid Kan, koji je i vlasnik američke NFL ekipe Džeksonvil.

 

Izvršni potpredsjednik NFL lige Mark Voler rekao je da bi kupovina legendarnog stadiona u Londonu bila veoma važna za ligu, a da bi Velika Britanija time pokazala da želi da pomogne razvoj američkog fudbala.

"To bi omogućilo veću fleksibilnost planiranja budućih utakmica NFL lige u Londonu", naveo je on.

Renovirani stadion Vembli kapaciteta 90.000 sjedišta, najveći je u Ujedinjenom Kraljevstvu, otvoren je 2007. godine, a koštao je 757 miliona funti.

Totenhem je ove sezone na Vembliju igrao kao domaćin, pošto je njegov stadion u izgradnji.

Totenhem ima ugovor sa NFL da u narednih 10 godina organizuje najmanje dvije utakmice u sezoni NFL lige, kada njihov stadion bude završen.

FA je u januaru saopštio da će do kraja 2054. godine otplatiti izgradnju Vemblija.

Skaj je prenio da se veruje da će reprezentacija Engleske i dalje veći broj utakmica igrati na Vembliju, kao i da će sjedište FA ostati na stadionu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније