Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavila M.L.B.

25. 04. 2018. 22:42   >>  23:23

ŠAMPION VIDI FINALE

Preokret Reala u režiji Marsela i Asensija

Fudbaleri Reala savladali su Bajern u Minhenu 2:1, u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Bajern je poveo u 28. minutu golom Džošue Kimiha, a izjednačio je Marselo u 44. minutu. Real je pobijedio golom Marka Asensija u 57. minutu.

Na početku utakmice, u petom minutu, povrijedio se igrač Bajerna Arjen Roben, a umjesto njega na teren je ušao Tijago Alkantara. Ekipe su u nastavku pokušavale da naprave ozbiljniju priliku, a to je pošlo za rukom Bajernu u 27. minutu kada je poveo.

Hames Rodriges je krenuo u kontranapad i dodao loptu do Kimiha, on je neometan dugo vukao, pogledao gdje je golman Kejlor Navas i poslao loptu u mrežu. Njemački tim je poslije toga držao loptu, dobru šansu prvo je propustio Mats Humels, poslije kornera Roberta Levandovskog, a zatim i Tomas Miler, koji je pokušao iz voleja u 42. minutu, a Serhio Ramos uspio da blokira šut.

Dva minuta kasnije Real je izjednačio, iako prije toga gotovo da nije imao pravu šansu. Kombinovali su igrači Reala, lopta je došla do Marsela koji je sa ivice šesnaesterca snažno iz voleja poslao u mrežu.

Bajern je mogao da povede u nadoknadi vremena, kada je Levandovski glavom zahvatio loptu, ali je golman Reala uspio da odbrani.

U uvodnim minutima drugog poluvremena Frank Riberi predvodio je napade Bajerna, ali njemački tim nije uspio da ugrozi Navasa. To je iskoristio Real i u 57. minutu poveo golom Asensija, koji je poslije greške jednog igrača Bajerna i dodavanja sa Lukasom Vasekesom zatresao mrežu.

U 71. minutu poništen je gol do tada neprimjetnog Kristijana Ronalda, pošto je Portugalac igrao rukom. Poslije toga Bajern je pritiskao protivnika, ali su šanse propustili Riberi i Miler. Sa druge strane golman domaćih odbranio je šut Karima Benzeme.

Real je poslije toga smirio igru, sve do 88. minuta kada je Levandovski bio u dobroj šansi, ali je poljski napadač iz izgledne prilike šutirao pored gola, pa njegova ekipa odlazi na revanš sa golom zaostatka.

Revanš utakmica igra se 1. maja od 20.45 na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu.

Tok meča:

Kraj meča.

87' Velika prilika za bajern, Levandovski je izašao sam ispred Navasa , ali je traljavo šutirao...

76' Dobra šansa za Real, Benzema je šutirao iskosa sa lijeve strane, Ulrajh brani nogom..

63' Opet je Navas izašao kao pobjednik iz duela sa Riberijem...

59' Riberi je šutirao sa 12,13 metara sjajna intervencija Navasa!

57' Preokret Reala 2:1! Kardinalna greška Rafinje, sijevnula je kontra Madriđana, Vaksez i rezervista Asensio su odigrali dupli pas, a ovaj drugi je matirao Ulrjaha preciznim idarcem sa 10-ak metara.

50' Riberi je ubacio sa lijeve strane, a Varan u posljednjem trenutku interneisao ispred Milera.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

45' Levandvoski glavom sa nekoliko metara, Navas je iz dva puta uspio da ukroti njegov udarac.

44' Real je izjednačio! marselo je uhvatio volej sa ivice kaznenog prostora i pgodio donji lijevi ugao gola Ulrajha.

42' Miler je pokušao drop-kikom, neko iz odbarne Reala ga je sjajno izblokirao...

40' Humels je sa pet metara šutirao preko gola

34' Hajnkes pravi i drugu prinudnu izmjenu, Boateng je izašao, ušao je Sule.

28' Vodi Bajern - Hames je uposlio Kimiha koji se stuštio po desnoj strani i pogodio bliži ugao gola Navasa. Čini se da je golman Reala mogao bolje da interveniše...

23' Karvahal je šutirao sa 13,14 metara pravo u Ulriajha.

19' Pokušao je Rafinja sa preko 20 metara, Navas siguran.

7' Problem za Bajern, Roben se povrijedio, mijenja ga Tijago.

Meč je počeo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније