Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 04. 2018. 22:39 >> 22:49
4

"REDSI" BLIZU FINALA

Liverpul nadigrao Romu, šou Salaha i Firmina

Fudbaleri Liverpula savladali su Romu u spektakularnom meču na "Enfildu" 5:2 i došli na korak od finala Lige šampiona. "Redsi" su vodili 5:0 (po dva gola Salaha i Formina), gotovo 80 minuta držali čas fudbala, ali se "vučica" trgla u finišu i pogocima Džeka i Perotija zadržala kakvu-takvu nadu da može do finala.

Roma je bolje počela meč,  a najbolju šansu u tom periodu imao je Aleksandar Kolarov, koji je u 19. minutu sjajnim udarcem sa oko 20 metara pogodio prečku.

"Crveni" su se nakon toga trgli i u samo par minuta stvorili nekoliko dobrih prilika. Dvije u istom minutu nije iskoristio Sadio Mane, odnosno u obje situacije je loše šutirao iz izgledne pozicije.

Probao je potom i Salah, ali je Alison bio na pravom mjestu. Ono što Egipćaninu tada nije pošlo za rukom jeste u 36. minutu. Salah je iskoristio precizan pas Firmina na ivici šesnaesterca, snažno je šutirao i pogodio rašlje.

U sudijskoj nadoknadi vremena Salah je još jednom pogodio mrežu bivšeg kluba. Ponovo je Firmino bio u ulozi asistenta, poslao je loptu u kazneni prostor, a Salah je sjajno lobovao Alisona za 2:0 na poluvremenu.

To je bio 42. gol Mohameda Salaha ove sezone u svim takmičenjima. Jedino je Ijan Raš u jednoj sezoni postigao više golova u dresu Liverpula - 47.

Ekipa Jirgena Klopa je u nastavku demolirala italijansku ekipu. Prvo je Mane u 56. minutu, na asistenciju Salaha, povisio na 3:0, a samo pet minuta kasnije Firmino se poslije dvije asistencije upisao i u strijelce. I kod tog pogotka asistent je bio Salah.

Milner je u 69. minutu izveo korner, a Firmino je bio najbolji u skoku i glavom poslao loptu iza leđa Alisona za 5:0.

Kada je izgledalo da je meč, odnosno i dvomeč riješen, Roma je u posljednjih desetak minuta sve karte bacila na napad i to se isplatilo. Džeko je u 81. minutu pogodio mrežu domaće ekipe, a četiri minuta kasnije Peroti je bio siguran sa bijele tačke. Prethodno je rukom u šesnaestercu igrao Milner.

Revanš meč je na programu naredne srijede u Rimu.

Kraj utakmice.

85' Reagovala je Roma, Peroti je smanjio iz penala 5:2. Prethodno je lopta pogodila u ruku Milnera, nakon udarca Naingolana sa ivice kaznenog prostora...

80' Džeko je smanjio na 5:1, pogodio je sa sedam, osam metara nakon loše procjene Lovrena... 

67' Debakl Rome, Firmino je kompletirao "petardu" 5:0. Pogodio je glavom sa pet, šest metara nakon kornera sa desne strane.

62' Liverpul uništava Romu, Firmino je povisio na 4:0, nakon sjajnog prodora i asistencije nevjerovatnog Salaha.

56' Liverpul vidi Kijev - vodi 3:0, Salah je prošao po desnoj strani i odigrao povratnu za Manea kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara pošalje loptu u mrežu.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

42' Liverpul je duplirao prednost, opet Salah. Sjajna kontra "redsa", Firmino je uposlio Egipćanina koji je izašao sam ispred golmana Rome i samo "bocnuo" loptu preko njega.

37' Lovren je gađao glavom sa pet metara, nakon kornera sa desne strane, lopta je pogodila gornji dio prečke.

35' Liveprul vodi, kakav gol Salaha! Egipćanin je plasirao loptu iskosa sa desne strane i pogodio same rašlje gola edersona.

30' Inicijativa domaćina, Salah je šutirao iskosa sa desne strane, Ederson brani.

28' Zicer je promašio Mane - Senegalac je umakao odbrani Rome, izašao sam ispred Edersona i šutirao visoko preko gola.

17' Kolarov je uputio projektil sa 30 metara, karijus je loptu skrenuo do prečke, sreća za Liverpul.

16' Klop pravi prunudnu izmjenu, Čemberlen je izašao zbog povrede, a ušao je Vajnaldum.

5' Uzvraća Liverpul, Salah je proigrao Firmina koji je šutirao iskosa sa desne stative, lopta je otišla paralelno sa gol linijom...

2' Prva je zaprijetila Roma - Džeko je odložio loptu za Strotmana koji je šutirao sa ivice kazenog prostora , Karijus je odbranio.

Meč je počeo.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније