Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

21. 04. 2018. 23:23 >> 23:34

"PETARDA" U FINALU

Barsa posramila Sevilju i osvojila trofej

Fudbaleri Barselone na ubjedljiv način osvojili su Kup kralja.

Katalonci u finalu na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu nijesu imali problema sa Seviljom, koja ih je namučila u posljednjem okršaju u prvenstvu.

Mesi i drugovi slavili su sa ubjedljivih 5:0 i tako došli nadomak osvajanja duple krune, pošto na šest kola prije kraja prvenstva imaju 12 poena više od drugoplasiranog Atletika.

Katalonska ekipa je od samog starta utakmice nametnula svoj ritam  i zasluženo povela nakon samo 14 minuta igre.

Golman Jasper Silensen je ispucao loptu koja je lansirala Kutinja u šesnaesterac rivala, a Brazilac je nesebično uposlio Suareza, kojem nije bilo teško da loptu smjesti u mrežu.

U 31. minutu Đordi Alba je petom asistirao do Mesija koji sa šest-sedam metara ne promašuje, a Suarez novim golom pet minuta prije kraja odlaska na odmor praktično završio posao i navijači Barse se već tada mogli da počnu sa slavljem.

Barselona se nije zaustavila ni u drugom poluvremenu. U 52. minutu je na semaforu pisalo 4:0, a strijelac je bio Inijesta koji je gol Sevilje pogodio iz dosta teškog ugla nakon sjajne akcije. 

Konačnih 5:0 postavio je Kutinjo sa penala u 69. minutu, nakon što je u kaznenom prostoru jedan od igrača Sevilje igrao rukom.

Sevilja može da se pohvali da je u osmini finala Lige šampiona eliminisala Mančester Junajted, ali u Španiji joj ne ide baš najbolje.

Barseloni je ovo 30. trofej Kupa kralja i četvrti u nizu. Sevilja je ostala na pet trofeja, posljednji put je osvojila 2010, a 2016. godine je baš od Barselone izgubila u finalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније