Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina, Beta ]

12. 04. 2018. 23:15 >> 23:16

MARSEJ IZBACIO LAJPCIG

Arsenal i Atletiko jedva do polufinala, Lacio eliminisan

Fudbaleri londonskog Arsenala, Olimpika iz Marseja, Salcburga i madridskog Atltika plasirali su se u polufinale Lige Evrope.

Arsenal je večeras u Moskvi, u revanš meču četvrtfinala, igrao sa ekipom CSKA neriješeno 2:2, a nastavak takmičenja izborio je zahvaljujući pobjedi u Londonu od 4:1.

CSKA je večeras bio na samo gol od plasmana u polufinale, pošto je imao prednost od 2:0, međutim, ekipa Arsena Vengera je na kraju izvukla remi.

Golove za Moskovljane postigli su Fedor Čalov u 39. minutu i Kiril Nababkin u 50, da bi na 2:1 smanjio Danijel Velbek u 75, a konačan rezultat postavio Aron Remzi u sudijskoj nadoknadi vremena.

Olimpik je u Marseju savladao Lajpcig 5:2 i nadoknadio zaostatak iz prvog meča (1:0),

Salcburg je pred svojim navijačima pobijedio Lacio 4:1, koji je u Rimu slavio 4:2.

Lacio je u Rimu slavio sa 4:2, a večeras je u Austriji poveo pogotkom Ćira Imobilea u 55. minutu. Poslije tog gola djelovalo je da će italijanska ekipa lako do plasmana u polufinale, ali je domaćin silovito uzvratio.

Samo minut kasnije Munas Dabur donio je izjednačenje Salcburgu, da bi potom uslijedio potpuni preokret u ovom dvomeču za samo četiri minuta.

Prvo je Amadu Haidara u 72. sjajnim udarcem sa oko 30 metara donio preokret Salcburgu, da bi u 74. Hvang He-čan povisio na 3:1, a konačnih 4:1 postavio je Štefan Lajner u 76. minutu.

Atletiko je u Lisabonu izgubio od Sportinga 1:0, ali je plasman u polufinalu izborio zahvaljujući pobjedi u Madridu od 2:0. Sporting je adigao Madriđane i slavio golom Fredija Montera u 29. mintu, ali je to bilo nedovoljno da se nadoknadi zaostatak iz prvog meča.

Olimpik je u Marseju savladao Lajpcig 5:2 i nadoknadio zaostatak iz prvog meča (1:0). 

Gosti iz Njemačke poveli su u drugom minutu pogotkom Brume, da bi Marsej ekspresno preokreno autogolom Štefana Ilsankera u šestom minutu i golom Bune Sara u devetom.

Olimpik je u 39. minutu golom Florijana Tuvana povisio rezultat na 3:1, da bi Žan-Kevin Ogustin u 59. smanjio zaostatak Lajpciga.

Nedoumice oko plasmana u polufinale otklonili su pogocima Dimitri Paje u 60. i Hiroki Sakai u 92. minutu.

Žrijeb parova polufinala na programu je sjutra.

Polufinala su zakazana za 26. april i 3. maj.

Finalni meč biće odigran 16. maja u Lionu.

Prošle godine trofej Lige Evrope osvojio je Mančester Junajted, koji je u Stokholmu, u finalnom meču, pobijedio Ajaks 2:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније