Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

03. 04. 2018. 22:36   >>  22:56

PREOKRET BAJERNA

Real završio posao, evrogol Ronalda

Fudbaleri Real Madrida jednom nogom su u polufinalu Lige šampiona, pošto su lako i ubjedljivo savladali Juventus u Torinu 3:0. U drugom večerašnjem meču Bajern je savladao Sevilju u gostima 2:1.

Dva gola za "kraljevski" klub postigao je Kristijano Ronaldo u trećem i 54. minutu, a u strijelce se upisao i Marselo u 72.

Prošlogodišnji finalisti Lige šampiona odigrali su sjajnu utakmicu u Torinu, s puno tempa i prilika, a daleko zadovoljniji nakon prvog meča su fudbaleri španskog tima.

Real je poveo poslije samo dva minuta i 47 sekundi igre, a strijelac je bio Ronaldo. Isko je centrirao s lijeve strane, Portugalac je se sjajno snašao u kaznenom prostoru i poslao loptu iza leđa Đanluiđija Bufona.

Tim golom Ronaldo je ispisao nove stranice istorije, pošto je postao prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je postigao golove na 10 uzastopnih mečeva. To je bio njegov 118. gol u Ligi šampiona, a najbrži koji je ikada postigao u najelitnijem takmičenju.

Do kraja prvih 45 minuta moglo je biti još nekoliko golova. Gonsalo Iguain je u 23. minutu imao dobru priliku, ali se Kejlor Navas sjajno bacio i spriječio izjednačenje. Potom je u 36. minutu šut oprobao Toni Kros sa dvadesetak metara, ali je prečka spriječila ubjedljivije vođstvo Reala.

Fudbaleri "stare dame" su u finišu poluvremena u nekoliko navrata protestovali kod sudije tražeći penal, ali je Cunejt Čakir ostao neumoljiv.

U istom ritmu počelo je i drugo poluvrijeme, obje ekipe su u prvih desetak minuta imale prilike, ali rezultat se nije mijenjao do 64. minuta.

Ronaldo je u tom 64. minutu spektakularnim makacizama savladao Bufona, koji je samo nekoliko trenutaka ranije sjajno odbranio udarac Lukasa, ali je kod šuta Portugalca ostao ukopan.

Dva minuta kasnije Paulo Dibala je zaradio drugi žuti karton poslije neopreznog starta nad Karvahalom.

Tačku na večerašnju utakmicu, a vjerovatno i na ovaj dvomeč, stavio je Marselo u 72. minutu. Asistent kod tog gola bio je Ronaldo.

Pobjeda Reala je na kraju mogla da bude i ubjedljivija, pošto je Mateo Kovačić u 88. minutu pogodio prečku, a potom je i Ronaldo propustio dvije šanse da upiše het-trik.

Bajern je u prvom poluvremenu imao više loptu u svom posjedu, ali je Sevilja bila opasnija.

Sarabija je u 20. minutu promašio iz izgledne pozicije, sa desetak metara šutirao je pored gola, ali se 11 minuta kasnije iskupio za taj promašaj. Eskudero je dobro centrirao, a Sarabija je uspio da primi loptu i potom je zakucao u mrežu.

Samo šest minuta kasnije Bajern je stigao do izjednačenja autogom Hesusa Navasa. Fudbaler Sevilje je pokušao da blokira šut Franka Riberija, ali je prevario svog golmana i poslao loptu u mrežu.

Njemačka ekipa je u drugom poluvremenu uspostavila kontrolu nad igrom, napadala je konstantno i to se isplatilo u 68. minutu kada je mrežu domaće ekipe zatresao Alkantara. On je poslije asistencije Riberija šutirao glavom, lopta je na putu ka golu zakačila Eskudera, ali je gol ipak pripisan igraču Bajerna.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, tako da će Bajern revanš narednog utorka na svom terenu dočekati s prednošću od 2:1.

Tok meča:

Kraj na oba meča.

88' Opet je prečka spasila Juve, sada je Kovačić pogodio okvir gola.

85' Još jedna dobra prilika za Real, Ronaldo je šutirao preko sa 12,13 metara.

72' Real je praktično u polufinalu, Marselo je pogodio nakon duplog pasa sa Ronaldom.

68' Preokret Bajerna, Alkantara je uz dosta sreće pogodio mrežu.

66' Juve je ostao sa igračem manje, Dibala je dobio drugi žuti karton.

64' Kakav gol Ronalda, Real je duplirao prednost. Karavhal je centrirao sa desne strane, a Portugalac makazicama sa 10.11 metara matirao Bufona! Navijači Juventusa su aplaudirali nakon gola...

56' Tukao je Dibala iz slobodnjaka , lopta je zakačila jednog igrača Reala i umalo završila u mreži...

50' Odličan udaraca Ronlada iskosa sa lijeve strane, lopta je otišla tik pored stative...

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela na oba meča.

37' Brzo se konsolidovao Bajern, autogolom Navasa gosti su poravnali 1:1.

36' Uzvraća Real, fantastičan udarac Krosa sa 20-ak metara, prečka je spasila Juve.

34' De Šiljo je pokušao, a Dibala bio zamalo kratak...

32' Sevilja je povela protiv Bajerna, pogodio je Sarabija.

22' Velika šansa za Juve. Dibala je centirao iz slobodnjaka,  Iguain sa nekoliko metara šutirao nogom, a Navas fenomenalno intervenisao.

20' Ben Jeder je ubacio loptu, za loptu se izborio Sarabija, koji je šutirao sa sedam, osam metara preko gola.

13' Iguain je odlično prošao po lijevoj strani i centrirao, ali je Bitankur traljavo šutirao.

6' Dibala je izblokiran u posljednjem trenutku...

3' Real je poveo u Torinu! Isko je centrirao po zemlji sa lijeve strane, a Ronaldo sa 10-ak metara poslao loptu u mrežu.

Mečevi su počeli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније