Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

21. 03. 2018. 16:48 >> 16:43

ZBOG RASIZMA

Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Zenita

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Zenita iz Sankt Peterburga zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača na utakmici Lige Evropa.

Pristalice Zenita su se navodno prethodne nedjelje na meču protiv Lajpciga ponašali rasistički, a i ubacivali su razne predmete na teren.

Utakmica između Zenita i Lajpciga završena je neriješeno 1:1, a ruski tim eliminisan je ukupnim rezultatom 2:3.

Uefa nije iznijela nikakve detalje o rasističkim događaima na utakmici, ali je mreža FARE, koja se bori protiv rasizma i ostalih vidova diskriminacije navela da je bilo uzvika sa tribina kojim su se navijači rugali povrijeđenom "crnom igrača".

Ovo je drugi rasistički prestup navijača Zenita ove sezone, pošto su prethodno u decembru kažnjeni zbog isticanja velikog transparenta podrške nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, koga Haški tribunal osudio za ratne zločine.

Odluka o eventualnoj kazni biće saopštena 31. maja, dvije nedjelje prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније