Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ Mina ]

12. 03. 2018. 14:01   >>  14:01 2

TUMBAKOVIĆ SAOPŠTIO SPISAK

"Kopitović i Boljević interesantni za dalje planove"

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Ljubiša Tumbaković objavio je danas spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Kipra i Turske.

Crna Gora 23. marta gostuje Kipru, a četiri dana kasnije dočekaće Tursku.

Na Tumbakovićevom spisku nalaze se golmani: Mladen Božović (Larisa, Grčka), Milan Mijatović (Budućnost), Daijel Petković (Lorijen, Francuska);

odbrana: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Filip Stojković (Crvena zvezda, Srbija), Adam Marušić (Lacio, Italija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Emrah Klimenta (Los Anđeles Galaksi, SAD), Nemanja Mijušković (Tosno, Rusija), Boris Kopitović (Čukarički, Srbija);

vezni red: Marko Janković (Partizan, Srbija), Nikola Vukčević (Braga, Portugal), Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska), Aleksandar Šćekić (Genčelbirigli, Turska), Marko Vešović (Legija, Poljska), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Damir Kojašević (Šahtjor Karagandi, Kazahstan), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Sead Hakšabanović (Vest hem, Engleska), Aleksandar Boljević (Vasland Beveren, Belgija), Marko Bakić (Belenenseš, Portugal);

napad: Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Fatos Bećiraj (Mehelen, Belgija), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Korea) i Luka Đorđević (Arsenal Tula, Rusija).

Tumbaković je kazao da je to spisak igrača koji je selektiran tokom posljednje dvije godine.

"Taj spisak je u jednom momentu bio obimniji da bi ga kasnije sveli na grupu igrača koja je završila ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Sada pokušavamo da dopunimo taj spisak igračima koji su mladi, interesantni i koji su potencijal za veće domete. Naravno, ne odričemo se nijednog igrača koji je interesantan i koji je bio dio tima u prethodnom periodu", rekao je on.

Tumbaković je naglasio da su na spisku dva mlađa igrača, Boris Kopitović i Aleksandar Boljević, koji su interesantni za dalje planove.

Iskusni fudbalski stručnjak ističe da utakmice sa Kiprom i Turskom predstavljaju početak priprema selekcije za mečeve u Ligi nacija.

"Biće to dvije kontrolne utakmice, prijateljskog su karaktera, ali mi ih doživaljvamo kao važne jer sa njima praktično počinjemo pripreme za nastupe u Ligi nacija. Kipar je potpuno nepredvidiv, selekcija koja ima grupu interesantnih pojedinaca, imaju zavidan individualni kvalitet, ali ne postižu rezultat koji je shodan tome", kazao je Tumbaković.

Prema njegovim riječima, reprezentaciju Crne Gore nakon duela sa Kipranima čeka utakmica sa ekipom koja je jača, koja pored individualnog ima i timski kvalitet.

"Igraćemo na našem stadionu i biće to prilika za revanš za utakmicu koju smo odigrali prije manje od dvije godine. Upravo na toj utakmici koja je odigrana u Antaliji definisana je grupa igrača koja je u periodu nakon toga bila standardna na spisku", kazao je selektor „sokola“.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније