Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

24. 02. 2018. 16:07 >> 16:05

NEPRIJATNOST ZA SLAVNOG TRENERA

Policija u Gvardiolinom avionu tražila Pudždemona

Prema navodima katalonskih medija španska policija presrela je privatni avion Pepa Gvardiole, menadžera Mančester sitija, prilikom dolaska na aerodrom El Prat u Barseloni kako bi provjerila da li je u njemu putovao Karles Pudždemon, svrgnuti predsjednik Katalonije.

Bivši katalonski lider nakon jednostranog proglašenja tog španskog regiona i proglašenja vanrednih mjera od strane centralne španske vlasti pobjegao je u Belgiju. Protiv njega su španske vlasti podigle optužnicu i ukoliko bi se vratio na tlo Španije bio bi uhapšen.

Radio Katalunja je izvijestio da su službenici španske policije prošle nedjelje, kada se Gvardiola vratio u Barselonu, ušli u avion i pretražili ga kako bi vidjeli da li je na letu bio Pudždemon, ali su utvrdili da su tu samo supruga i djeca poznatog fudbalskog trenera.

Ista situacija navodne se dogodila u četvrtak, nakon što je Gvardiolin privatni avion sletio na aerodrom El Prat. Policajci su ponovo provjerili ko je sve u avionu, ali Pudždemona nijesu našli.

Navodi se da su iz policije medije obavijestili da se radilo samo o rutinskoj kontroli.

Gvardiola je jedan od najpoznatijih boraca za nezavisnost Katalonije. Zbog toga ima problema ne samo u Španiji, nego čak i u Engleskoj, gdje je Fudbalski savez (FA) otvorio istragu protiv njega i vjerovatno ga čeka kazna.

Naime, Gvardiola je nekoliko puta utakmice Sitija vodio noseći žutu trakicu u znak podrške uhapšenim političarima koji podržavaju nezavisnost Katalonije. S obzirom da je u engleskom fudbalu zabranjeno isticanje bilo kakvih političkih poruka vjerovatno će biti kažnjen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније