Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

16. 07. 2013. 20:11 >> 20:11

PETOGODIŠNJI UGOVOR

Zvanično: Kavani potpisao za PSŽ

Ono što se i ranije najavljivalo, danas je postalo službeno. Urugvajski napadač Edinson Kavani potpisao je za Pari Sen Žermen.

Bogati francuski klub odlučio je da ispoštuje ono što je pisalo u ugovoru Urugvajca i italijanskog vicešamopiona, a to je plaćanja otkupne klauzule od 63 miliona.

Kavani je u ponedjeljak ujutro stigao u Pariz, da bi danas, nakon obavljenih medicinskih pregleda, potpisao ugovor s bogatim pariškim klubom na pet godina.

„Zadovoljstvo mi je da objavim dolazak Kavanija u PSŽ, što nije bio ni malo lak posao. Mnogi klubovi su htjeli da ga vide u svojim redovima, ali on je izabrao nas, što me čini srećnim“, izjavio je čelni čovjek Parižana Naser Al Kelaifi.

Sjajni napadač na svom predstavljanju je istakao svoje zadovoljstvo zbog dolaska u grad svjetlosti.

„Vrlo sam srećan što ću biti dio ovog projekta. Zahvaljujem svima koji su radili na ovom transferu, od moga agenta do bivšeg sportskog direktora Leonarda“, rekao je Kavani.

Prokomentarisao je i pojedine igrače sa kojima će od sada dijeliti svlačionicu i sarađivati na terenu.

"Drago mi je što ću ponovo igrati sa Lavecijem i Pastoreom. Obojicu dobro poznajem i biće mi od pomoći prilikom adaptacije. Što se tiče Zlatana, on je velika zvijezda. Zadovoljstvo je biti njegov saigrač i boriti se zajedno sa njim za iste ciljeve kluba", kazao je popularni "Matador".

Kavani će godišnje zarađivati oko devet miliona eura, a u PSŽ stigao je iz Napolija, gdje se razvio u jednog od najboljih napadača na svijetu. Profesionalnu karijeru započeo je sa urugvajskim Danubijom 2005., da bi dvije godine kasnije prešao Palermo.

Urugvajac je bio jedan od najtraženijih fudbalera na tržištu. Bio je na meti Reala, Čelsija i Mančester Sitija, ali je na kraju u trci za njegovim potpisom slavio tim s Parka prinčeva.

Za klub s juga Italije ukupno je postigao 104 gola na 138 utakmica. U Seriji A je postigao 78 pogodaka, a prošle sezone bio je ubjedljivo najbolji strijelac na Apeninskom poluostrvu sa 29 pogodaka.

Kavanijev transfer najveći je u dosadašnjem dijelu ovog prelaznog roka, a peti u istoriji iza Kristijana Ronalda (Mančester Junajted-Real), Zinedina Zidana (Juventus-Real), Zlatana Ibrahimovića (Milan-Barselona) i Kake (Milan-Real).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније