Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R.

14. 02. 2018. 22:48 >> 23:01

OSMINA FINALA LŠ

Preokret Reala, "petarda" Liverpula

Fudbaleri Real Madrida slavili su preokretom na svom terenu protiv Pari Sen Žermena 3:1 (1:1), dok je Liverpul u Portu (5:0) već poslije prvog meča osmine finala Lige šampiona riješio pitanje četvrtfinaliste.

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su na svom stadionu Pari Sen Žermen poslije preokreta sa 3:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Utakmica na stadionu Santjago Bernabeu donijela je mnogo uzbuđena i dosta velikih šansi na obje strane.

Real je prvi imao dobru priliku da dođe do prednosti nakon što je Kristijano Ronaldo izašao sam ispred Alfonsa Areole, ali je snažnim udarcem samo pogodio golmana PSŽ-a u glavu.

Samo nekoliko minuta kasnije, odnosno u 33. minutu PSŽ je stigao do prednosti. Poslije odlične akcije po desnoj strani i odigravanja Nejmara petom do lopte je stigao Adrijen Rabio koji je imao lak zadatak da savlada Kejlora Navasa.

Real je poslije primljenog gola pritisao rivala, a do izjednačenja je došao u sudijskoj nadoknadi vremena i to iz jedanaesterca. Ronaldo je bio siguran izvođač penala za 1:1.

U drugom dijelu igralo se otvoreno, a Real je prvo u 83. minutu stigao do vođstva novim golom Ronalda koji je uz dosta sreće savladao Areolu, da bi samo tri minuta kasnije pobjedu overio Marselo na asistenciju Marka Asensia.

Revanš utakmica osmine finala između PSŽ-a i Real Madrida igraće se 6. marta u Parizu.

Fudbaleri Liverpula došli su nadomak plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u prvoj utakmici osmine finala u gostima pobijedili Porto sa 5:0.

Ekipa Jirgena Klopa je na stadionu Dragao u potpunosti nadigrala domaćina koji je samo u par navrata priprijetio golmanu Lorisu Kariusu.

Liverpul je poveo u 25. minutu golom Sadia Manea na asistenciju Žoržinja Vajnalduma, da bi na 2:0 povisio Mohamed Salah samo četiri minuta kasnije.

Gosti iz Engleske u drugom poluvremenu su riješili pitanje pobjednika, a praktično i obezbijedili plasman u četvrtfinale. Prvo je Mane u 53. povisio na 3:0, da bi Roberto Firmino u 70. doveo "crvene" do četiri gola prednosti.

Konačan rezultat postavio je Mane u 85. minutu sjajnim udarcem sa oko 20 metara.

Revanš utakmica između Liverpula i Porta igraće se 6. marta u Engleskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније