Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 02. 2018. 22:24 >> 22:31

SAČUVATI FUDBALERE

Kolina: Sudije da zaštite imidž fudbala

Šef za suđenje Evropske fudbalske unije (UEFA), Pjerluiđi Kolina, izjavio je da bi sudije trebale stati u zaštitu imidža fudbala kao igre.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu UEFA-e, nekada najbolji svjetski fudbalski sudija poručio je da bi sudije trebale omogućiti igračima da se tokom meča fokusiraju samo na igru.

Podsjetio je sudije da zaštite igrače i kazne one koji tokom utakmica u evropskim takmičenjima prave ozbiljne i grube prekršaje.

"Nama su potrebni fudbaleri koji igraju, pa oni moraju biti zaštićeni. Ne želimo situacije u kojima je budućnost fudbalera ugrožena zbog ozbiljne povrede izazvane startom protivničkog igrača, bez obzira da li je postojala namjera", rekao Kolina.

UEFA je podsjetila sudije na obaveze nakon što je trener Mančester sitija Pep Gvardiola tražio od čelnika Fudbalskog saveza Engleske da zaštiti igrače od grubih prekršaja, pošto je njegov fudbaler Liroj Sane povrijeđen u utakmici protiv Kardifa u FA kupu u januaru.

"Fudbaleri moraju da shvate da treba da poštuju svoje protivnike i da pokažu isto pozitivno ponašanje kakvo žele da dobiju od drugih igrača", naveo je Kolina.

UEFA je podsjetila sudije i da ne tolerišu pritisak grupe fudbalera na donošenje odluka za vrijeme utakmice.

"Kada vidim da mobinguju sudiju, to nije prihvatljivo, to nije poruka koju želimo da fudbal prenese", dodao je bivši italijanski sudija, jedan od najboljih u istoriji fudbala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније