Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

31. 01. 2018. 12:19   >>  14:31

BAČUAJI U DORTMUNDU

Obamejang u Arsenalu, oboren rekord

Klub sa "Emirejtsa" je potvrdio - Pjer Emerik Obamejang novi je igrač Arsenala.

Saga oko gabonskog napadača je završena. Arsenal je saopštio da je Obemejang potpisao dugogodišnji ugovor i da je Gabonac postao najskuplji fudbaler u istoriji kluba.

Detalji ugovora nijesu saopštili, a BBC prenosi da je Arsenal za transfer izdvojio rekordnih 56 miliona funti (68 miliona eura).

Podsjetimo, Arsenal je do sada slao nekoliko ponuda, ali klub iz Dortmunda ih je sve odbijao.

Obamejang je van tima bio od 16. decembra, ali je proteklog vikenda odigrao svih 90 minuta u duelu sa Frajburgom i ta utakmica bila je njegova posljednja u dresu "Milionera".

On je u Dortmund stigao 2013. godine i od tad je na 213 utakmica postigao 141 gol i 36 puta asistirao. Prije dolaska u Bundesligu bio je član Milana, Dižona, Lila, Monaka i Sen Etjena. 

Obamejang je drugo pojačanje Arsenala u ovom prelaznom roku. Prethodno je dres "tobdžija" obukao Henrik Mhitarjan.

Upravo je Jermen poželio dobrodošlicu svom nekadašnjem klupskom drugu na Vestfalenu.

Ranije danas, Borusija je dovela napadača Čelsija Mičua Bačuajija, čime je pratkično najavljen odlazak Obemejanga.

Belgijanac je dogovorio je odlazak na pozajmicu do kraja sezone u Borusiju Dortmund.

Bačuaji (24) je u Ćelsi stigao 2016. godine iz Olympij Marseja, a za “plavce“ je odigrao 53 utakmice i postigao 19 golova. Karijeru je počeo u Standardu iz Liježa. Za reprezentaciju Belgije talentovani napadač nastupio je 11 puta i postigao pet pogodaka.

Nakon transfera Obamejanga i Bačuajija očekuje se definitivni rasplet, pošto bi Francuz Olivije Žiru trebalo da napusti Arsenal i pređe u Čelsi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније